26
Mayıs
2024
Pazar
BEKİLLİ - DENİZLİ

Sırıklı köyünde besicilere eğitim

DENİZLİ'DE BESİCİYE EĞİTİM PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Denizli'nin Bekilli ilçesine bağlı Sırıklı köyü muhtarlığı ile Denizli İş-Kur Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Süt Sığırcılığı ve Beslenmesi' projesi hayata geçirilerek köy halkının büyük baş hayvanını bilinçli bir şekilde besleyip kaliteli ve yüksek miktarda ürün elde etmesi için toplantı düzenlendi.

İş-Kur Denizli İl Müdürlüğü tarafından meslek edindirme kurslarının yanı sıra kırsal kesimdeki vatandaşlar içinde bilinçli üretim konusunda da kurslar başladı. İlk etap 25 kursiyerin katıldığı kurs ilk dersine başladı. Akşam saatinde Sırıklı köyü İlköğretim Okulu'nda başlayan ilk derse Bekilli Kaymakamı Aytaç Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Halk Eğitim Müdürü, İş Kur yetkilileri köy muhtarı ve kursiyerler katıldı.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın desteği ile alınan büyükbaş hayvanların köye gelmesinin ardından bu projeyi uygulamayı düşündüklerini ve hayata geçmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden projenin mimarı olan Sırıklı Köyü Muhtarı Adnan Özgür bu sayede köy halkının bilinçli bir şekilde hayvanlarını besleyeceğini söyledi. Özgür, "350 ye yakın hanesi buluna köyümüze geçen yıl Bekilli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma aracılığı ile dağıtılan büyük baş havanların doğru şekilde bakımı yapılması için böyle bir proje hazırlandı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen başta olmak üzere, İş Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, Bekilli Kaymakamı Aytaç Akgül, İl Genel Meclis üyelerinin de desteği ile projeyi hayata geçirdik. İlk etap 25 kursiyer kayıt yaptı. Amacımız köylünün hayvancılıkta bilinçli bakım yapması için eğitilmesine katkı sağlamak. Bu çalışmayı İş-Kur ile yaptığımız için kursiyerlere günlük ücretin ödenmesi de iyi bir katkı" dedi.

Eğitimin ilk gününe katılan ve projenin önemine dikkat çeken Bekilli Kaymakamı Aytaç Akgül ise, "Projenin hayata geçmesi köylerin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Artık çiftçilerin bilinçli tarım ve hayvancılık ile daha verimli ürünler elde edecektir. Ayrıca kurs sonunda ise verilecek sertifikalar ile çiftçiler önümüzdeki dönemlerde başlayacak kredi desteklerinden de kolaylıkla faydalanacaklardır. Bu eğitimlerin yaygınlaşarak devam etmesini ve ilçenin tarım ve hayvancılık sektörlerinin gelişmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

DENİZLİ'DE BESİCİYE EĞİTİM PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 12:49:05
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 23:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?