31
Mayıs
2024
Cuma
BEKİLLİ - DENİZLİ

Kayrak taşına ne oldu haberi

Denizli'nin Bekilli ilçesinde, 3 yıl önce ruhsatsız üretildiği için el konulan ve yediemine teslim edilen 140 bin YTL değerindeki kayrak taşının kaybolduğu yönünde yerel bir gazetede çıkan haber, konunun İl Genel Meclisi'nin gündemine girmesine neden oldu.

5 Eylül 2007

4 bin ton kayrak taşının akıbetinin ne olduğunun belirlenmesi için Denizli İl Genel Meclisi, konuyu araştırma kararı aldı. Gündemdeki maddeleri görüşmek için toplanan Denizli İl Genel Meclisi Toplantısı'nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Divarcı, İl Genel Meclisi Başkanlığı'na yazılı önerge vererek, kayıp olan 4 bin ton kayrak taşının akıbetinin ne olduğunun araştırılmasını istedi. 2004 yılında kaçak çıkartılan kayrak taşlarına el konulduğunu ve yediemine teslim edildiğini belirten Divarcı, "Yasaya göre el konulan taşların ihale ile satılması, sorumlulara da satış bedelinin 5 katı oranında ceza verilmesi, kayrak taşlarının satışından ve verilecek cezadan elde edilecek gelirin Özel İdare Bütçesi'ne aktarılması gerekiyordu" dedi. Taşların geçen zaman zarfında satılmadığı ve kaybolduğunun tespit edildiğini belirten Divarcı, "Meclisimizin, kaybolan taşların akıbetinin ne olduğunu, bugüne kadar neden satılmadığını ve kaçak olarak taşları çıkartan şahısa neden ceza verilmediğinin araştırılmasını istiyorum. Yasal işlemler yapılmadığı için il özel idaresi yaklaşık 1 milyon 200 bin YTL zarara uğratılmıştır" dedi.


Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, konuyla ilgili olarak en kısa zamanda gerekli çalışmanın tamamlanacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 16:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?