20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEKİLLİ - DENİZLİ

Lezzetin 18 şampiyonu

Denizli'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasının finali, Pamukkale manzarası eşliğinde yapıldı. 18 ilçede yapılan yemek de birinci seçildi.

Denizli Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen "Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması" sona erdi.

181 yarışmacı içerisinde birinci olan 18 ilçenin yemekleri, Pamukkale'deki Kocaçukur Mevkii'nde finale katıldı.

Açılan masaların üzerlerinde sergilenen yöresel yemekleri; İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Lokantacılar Odası Başkanı Yaşar Kamil Güleç, Collossea Otel Müdürü Şeref Karakan ve Akköy Turizm Otelcilik Lisesi Müdürü Şahin Taşkın'dan oluşan jüri tattı.

Yöresel yemeklere, tatları, görünüşleri ve servis şekillerine göre puan veren jüri hepsi birbirinden güzel yemekler arasında ilk üçü belirleyemeyince yarışmaya katılan 18 yöresel yemeği yapan yarışmacıların tamamını birinci ilan etti.

Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası sayılan geleneksel Türk mutfağının dünyanın en önemli mutfakları arasında olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, "Her gün küçülen dünyada, gelişen teknoloji, iletişim, bilgi çağı ve turizmin yaygınlaşması neticesinde kültürler arası hızlı bir etkileşim yaşanmaktadır. Türk kültürümüz ve Türk mutfağımızda bundan olumsuz yönde etkilenmektedir. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri hatırlamak ve hatırlatmak için yarışma organize ettik. Yarışmamız ile birlikte 'Denizli Yöresel Yemekleri' envanterimizi de tamamlamış olduk. Bu envanterle geleneksel tatlarımızı gelecek kuşaklara taşıyacağız. Türkçe ve İngilizce bastıracağımız kitaplarla yemeklerimizi tanıtacağız." dedi.

Yöresel yemek yarışmasının birincilerine ödüllerini ve plaketlerini Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz verdi.

Yarışmanın birincileri şunlar: "Acıpayam ilçesinde Nilgün Keser 'Leğen Böreği', Akköy ilçesinde Zehra Öztürk 'Tutmaç', Babadağ ilçesi Özcan Ekiz 'Maklube', Baklan ilçesi Kamile Karakoç 'Keşkek', Bekilli ilçesi Zehra Yağcıoğlu 'Göveçte Debit Aşı', Beyağaç ilçesi Gülseren Pütün 'Pançar Kavurması', Bozkurt ilçesi Fatma Dalbay 'Cızlama', Buldan ilçesi Yusuf Sağ 'Patlıcan Soğan', Çal ilçesi Veysel Demirci 'Süller Pidesi', Çardak ilçesi Şule Demirayak 'Kaçamak', Çameli ilçesi Leyla Kuyluk 'Meneviş Yoğurtlaması', Çivril ilçesi Gülçin Barut 'Bahar Gevreği', Güney ilçesi Hülya Keskin 'Arabaşı', Honaz ilçesi Makbule Erşan 'Kıymalı Soğan Böreği', Kale ilçesi İsmail Oyan 'Biber Tatarı', Sarayköy ilçesi Ülkü Yıldıran 'Tas Kapama', Serinhisar ilçesi Sevim Kurt 'Tas Kebabı' ve Tavas ilçesi Şefika Özge 'Çerpleme."

Zaman
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 20:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?