23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Şahin: Yaralar sarılacak

Bekilli'de akşam saatlerinde bir saat kadar etkili olan şiddetli dolu ve sağanak yağış nedeniyle bir çok ev sular altında kaldı.

Yoğun yağış sebebiyle özellikle Yeni Mahalle'de bulunan bir çok evin birinci katları sular altında kalırken, evler çamur deryasına döndü. Sel felaketinden sonra ilçeye yaklaşık 4 saat elektrik verilemedi. Denizli ve çevre ilçelerden yardım ekipleri ilçeye gönderildi.

Bir dizi inceleme ve açılışta bulunmak üzere ilçede bulunan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Denizli Vali Gazi Şimşek ile birlikte afetin yaşandığı ilçeye giderek incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, can ve mal kaybı olmamasının tek teselli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 50 ev sular altında kaldı. Elektrik kesintisi sebebiyle kısıtlı şartlarda selden etkilenen evleri gezdim. Tarım arazilerinde de büyük hasar olduğunu tahmin ediyoruz. Devletin bütün imkanları yaraların sarılması için kullanılacaktır" diye konuştu.

Bir çok vatandaşın eşyalarının çamur deryası içerisinde kaldığı sel felaketinde ekipler evlerdeki su ve çamuru boşaltmak için çalışmalara başladı. Bugüne kadar böyle bir afet görmediklerini belirten vatandaşlar bir saat süren yağmur sonrasında sel sularının evlerinin birinci katlarının tavanına kadar çıktığını ve büyük korku yaşadıklarını söylediler.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 13:42:39
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 12:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?