18
Mayıs
2024
Cumartesi
BULDAN - DENİZLİ

Protokolden Kerimoğlu Zeybeği

Buldan'da bu yıl 5.’si düzenlenen Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Cumhuriyet Meydanı’ndan 5 Eylül Meydanı’na kadar süren kortej yürüyüşünün ardından lise öğrencileri tarafından folklor gösterisi yapıldı.

Festival kapsamında Buldanlı tekstil üreticileri ürünlerini sokağa çıkararak tanıtma ve satış imkanı bulurken, festivalde süslenen develer dikkat çekti. Festivalin açılış konuşmalarından sonra Ali Tunaboylu Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Buldan bezlerinden üretilen kıyafetler sergilendi.

Festivalde ayrıca Buldan Belediye Başkanı Temel Başbuğ ve Buldanlı esnafların oluşturduğu folklor ekibi büyük ilgi gördü. Tek tip elbiselerle sahneye çıkan Belediye Başkanı Temel Başbuğ ve esnaflar, yoğun istek üzerine Kerimoğlu Zeybeği’ni oynadı.

Büyük alkış toplayan gösterinin ardından Denizli Valisi Gazi Şimşek, Buldan Kaymakamı Bilal Çelik ve Belediye Başkanı Temel Başbuğ Kerimoğlu Zeybeği’ni oynadı. Çeşitli yarışma, konser ve etkinliklerin düzenleneceği festival 3 gün devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 11:43:01
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 13:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?