19
Mayıs
2024
Pazar
BULDAN - DENİZLİ

Tekstil tehlikede!

Dokumalarıyla ünlü Buldan’da düzenlenen “krizden çıkış yolları” konulu toplantıda tekstilin sıkıntıları dile getirildi, yeni teşvik paketiyle sektörün yok olacağı anlatıldı.

TÜRKİYE Odalar Borsalar Birliği Hazır Giyim Sanayi Meclisi Başkanı Umut Oran, Teşvik Yasası’nın tekstil sektörünün merkezi Denizli’yi yakın bir gelecekte çok kötü durumlara düşüreceğini söyledi.

Sektörün lider kuruluşlarından Denizli Basma Boya Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri de, tekstilin geleceği için umutlarının Teşvik Yasası’yla son bulduğunu söyledi, “Bu hafta işyerimden 120 kişiyi çıkarmak zorundayım. 30 kişi de gelecek hafta çıkacak” dedi.

Denizli’nin Buldan İlçesi’nde düzenlenen “Buldan Ekonomisinin Çıkış Yolları” konulu panel, sektörün önde gelen isimlerini biraraya getirdi. TOBB Hazır Giyim Meclisi Başkanı Oran, dışarıda tekstil denildiği zaman akla önce Türkiye’nin geldiğini, Türkiye tekstilinin başkentinin de Denizli olduğunu kaydetti. Oran, hükümetin uyguladığı politikaların tekstil sektörünü zor durumda bıraktığının altını çizdi.
 

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 00:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özer yılmaz IP: 78.165.214.xxx Tarih : 8.02.2010 02:34:29

tekstilin başındakiler bence yeterli değil..bu gidişat a dur bile diyecek cesaretleri yok...bence  bu primlere karşı hükümet e büyük bir tavır koyabilecek kişilere ihtiyacı var tekstilin..