19
Mayıs
2024
Pazar
BULDAN - DENİZLİ

Yatak örtüsü Buldan'dan

Yıllardır Avrupa’ya dokuma ürünleri satan Denizli’nin Buldan ilçesi, adını dünyaya duyurmuş olmakla gurur duyuyor. İpeğin hiçbir makine kullanılmadan üretildiği tek yer olarak bilinen Buldan dokuma ürünleri ile evlerini döşeten isimler arasında İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ‘Terminatör’ filmlerinin unutulmaz oyuncusu, şimdiki California Valisi Arnold Schwarzenegger, Clinton ailesi, tenis yıldızları Serena ve Venüs Williams kardeşler bulunuyor.

Truva’ya Buldan kostümü

Türkiye’den Fatih Terim, İbrahim Tatlıses gibi tanınmış isimlerin tercih ettiği Buldan ipeği, beyaz perdede fırtınalar koparan Truva filminin bütün kostümlerinde de kullanıldı. Tüm kostümler Buldan’da hazırlanıp, gönderildi. Tamamının el işçiliği olmasından dolayı tercih edilen Buldan ipeği için taleplere yetişmekte zorlanılıyor. BELSAM Buldan El Sanatları Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, ‘Dünyanın her yerinden, her kesiminden talepte bulunuluyor. Fakat, üretici az olduğu için taleplerin birçoğunu geri çeviriyoruz’ diyor.
.
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2004 Cuma 16:12:07
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 13:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilek yurdakul IP: 81.213.201.xxx Tarih : 16.05.2006 19:00:49
bende buldanlıyım şuanda afyonda okuyorum 4aydır görmüyorum güzel ilçemi çok özledim bu yazıyı okuyunca buldanla gurur duydum şimdi keşke bir lise için o güzel yeri bırakıp buraya gelmeseğdim bunu söylemek için çok geç kaldım hayatımın en güzel anılarımı orada yaşadım alanyazısını yaylasını goza kokan caddeleri burnum da tütüyor okulum şimdi tek istediğim şey son bir kezdaha buldan'a gelmek ve orda ölmek okadar çok seviyorum çönkü orası belki dünyanın en güzel yeri