19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Santa Kapıyı Çal'dı

Genç Denizlililer Birliği tarafından düzenlenen “SANAT KAPIYI ÇAL’DI” proje’ye Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Almanya, Fransa ve Polonya’dan katılan yaklaşık 130 genç yetenek, Çal gezisinde Çal Kaymakamı Baha Başçelik ve Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz ile bir araya geldiler.

Ziyaret sırasında Başçelik ve Gündüz Çal ilçesinin birçok ünlü sanatçı yetiştirdiğini ifade ederek, bu tür sanat faaliyetlerinin her zaman destekçisi olacaklarını, bunun kendileri için de büyük önem taşıdığını söylediler.

Geziye katılan konuklara Çal hakkında bilgi veren Çal Kaymakamı Baha Başçelik ve Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz etkinliğin her yıl düzenlenmesini arzu ettiklerini dile getirdiler. Konuşmalar sırasında Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz İbrahim Çallı’nın evinin aslına uygun şekilde yeniden yapılacağını ve gelecek kuşaklara önemli bir kültür mirası bırakılacağını söyledi.

Bu ziyaretin ardından etkinlik kapsamında ilimize gelen genç sanatçılar Çal halkına etkinlik t-shirtleri hediye ettiler, ülkemizde özel ormancılığın öncülerinden Ahmet Çökelez’in yaşamış olduğu evi ziyaret ettiler.

Daha sonra Çal Belediyesi’ne ait mesirelikte konuklara yemek ve Çal üzümünden yapılmış şarap ikram edildi. Yemeğin ardından farklı dil, din ve kültürlere sahip genç sanatçılar ülkelerinin halk danslarını birbirlerine öğrettiler.

.
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 11:34:45
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 13:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?