20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇARDAK - DENİZLİ

Denizli projeleri

Denizli Valiliği ve Denizli Platformu tarafından Denizli Gündemindeki Önemli Konu ve Projeler konulu toplantı yapıldı.

12 Kasım 2007

Denizli Polisevi'nde düzenlenen toplantıya, Denizli Valisi Dr.Hasan Canpolat, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof.Dr.Fazıl Necdet Ardıç, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan, Selma Aliye Kavaf ve Mithat Ekici, DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Denizli Platformu üyeleri ile yatırımcı bölge müdürleri ile daire müdürleri katıldı. İlki Temmuz ayında gerçekleştirilen ve Denizli Platformu üyelerinin yeni seçilen milletvekillerine Denizli'de yapılması gereken projeleri kapsayan dosya sundukları toplantının ikincisinde, Denizli'de sürdürülmekte olan projeler, projelerde yaşanan gerçekleşmeler, sanayi ve hizmet sektöründe yapılması düşünülen projeler masaya yatırıldı. Katılımcılar yapılan projeler konusunda görüşlerini ve isteklerini aktardılar.

Görüşlerini açıklayan sanayiciler, özellikle çevre illere verilen yatırım teşviklerinin adaletsizliğini dile getirerek, teşviklerin bölge bazında değil hizmet bazında verilmesi gerektiğini, bölge bazında verilen teşviklerin kendilerini zor duruma düşürerek rekabet şanslarını azatlığını ve bu konunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirttiler. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli milletvekilleri, konunun hükümetin de gündeminde olduğunu, bölge bazında verilen teşviklerin, artık sektör bazında verilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ve 2008 yılı içerisinde bu konunun çözüme kavuşacağını söylediler.

Sanayicilerin dile getirdikleri sorunlardan birisi de, ihracatta yaşanan ulaşım sorunu, özellikle demiryolunda istenen seviyeye gelinememesi oldu.

Demiryolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumda, Denizli'yi İzmir'e bağlayan ve ihracatta önemli bir konu oluşturan demiryolundaki yenileme çalışmalarının belli bir program dahilinde hızla sürdürüldüğü, demiryolunun büyük bölümünde yenileme çalışmalarının tamamlandığını ve dünya standartlarına yükseltildiğini belirterek, 2008 yılı içerisinde geriye kalan bölümlerin de yenileme çalışmalarının tamamlanarak Kaklık'a kadar uzanan demiryolunun ihracatta ulaşımın daha kolay olması ve ulaşım bedellerinin ekonomik hale gelmesiyle sanayicilere önemli bir katkı sağlayacağı ifade edildi.

Denizli'de gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi düşünülen toplantıda, eğitim sektörünün fiziki altyapısının geliştirilmesi, spor sektörünün canlandırılması, Denizli Bölge Hastanesi'nin yapımı, Pamukkale Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, karayolları çalışmaları, demiryollarının rehabilitasyonu, Çardak Havaalanı, Bölge Kalkınma Ajansı, taşkın önleme projeleri, Bölge Adliye Mahkemesi, çevre kirliliği. Pamukkale Üniversitesi'nin büyütülmesi, yeni kampus alanları ve yeni meslek yüksek okullarının kurulması, jeotermal enerji, yeni kurulan organize sanayi bölgeleri. KOBİ'lerin durumu, Teknopark'ın hayata geçirilmesi, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri Projesi (ABİGEM) kuruluş çalışmalarının hızlandırılması, tarım sektörünün geliştirilmesi ve 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın meydana getirdiği sıkıntılar konuları tartışıldı masaya yatırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 18:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?