19
Mayıs
2024
Pazar
ÇİVRİL - DENİZLİ

Bayramsız geçen 6 yıl


Bozdağ Köyü’nde 1995 yılından bu yana hiç resmi bayram kutlanmamış. Halk, köylerinde milli bayramların da kutlanmasını istiyor.

1944 yılından 1995 yılına kadar tüm resmi bayramları köylerinde kutlayan Çivril İlçesi’ne bağlı Bozdağlılar, taşımalı eğitim nedeniyle 1995 yılından sonra bayramlardan mahrum kalmanın üzüntüsünü yaşıyor. Taşımalı eğitim kapsamında çocuklarını Afyon İlinin Evciler İlçesine gönderen Bözdağ köy halkı, resmi bayramları kutlayamamanın üzünüsünü yaşıyor. Yarım asırdır Cumhuriyet Bayramını ve Çocuk Bayramını kutlayan Bozdağlılar, son altı yıldır bu bayramları kutlamıyorlar. Köydeki bayramları özleyen Bozdağ köylüleri, bu hasretini hasretlerini Afyon iline bağlı Evcilere veya başka bir köye veya beldeye giderek gidermeye çalışıyorlar. Köylüler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının, 29 Ekim’de bayram kutlamalarının köyde de yapılmasını istiyorlar.

ÖZLEM KOKAN YILLAR

Köyde kutlanan bayramları özlemle andıklarını anlatan köy halkı, "Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Atatürk’ten anılar, bayraklarla donatılmış bir köy, etkinlikler içerisin de yer alan; çuval yarışı, yumurta yarışı, iğneye koşarak, iplik takma yarışı, yoğurt yeme yarışı, en iyi nutuk söyleme, en iyi şiir okuma yarışını, aradaki küçük tiyatroları ve sayılamayan diğer etkinlikleri özledikleri çok özledik. Kendi çocuklarımızdan oluşan bir koro, yıl sonu müsameresi, bir tiyatro gösterisi, hatta bayram akşamları köylerine gelen gezici sinemayı özlüyoruç. Bunların tümü resmi bayramlarda oluyordu" dediler.

ÖNERİDE BULUNDU

 "Bayram günleri hiç kimse işe gitmiyordu. Bayramı kutluyorduk" diyen Bozdağlıların bir önerisi var: "Köy muhtarlığı önündeki alanda gelin bu Cumhuriyet Bayramından başlamak üzere tekrar resmi bayramlarımızı kutlayalım. Evcilerde okuyan çocuklarımız ve arkadaşları bu bayramı bizim köyümüzde yapsınlar. Köy muhtarlığı anfi ve hoparlör teşkilatını hazırlar" diye konuştular. Ayrıca köy halkı Evciler Nedim Turan İlköğretim Okulunda okuyan çocuklarının öğretmenleri ve arkadaşlarıyla köye gelerek bayram ettiklerini bizlere de göstermelerini istiyoruz" dediler.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 10:49:44
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 13:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?