25
Mayıs
2024
Cumartesi
HONAZ - DENİZLİ

4 noktada orman yangını

Denizli'nin Honaz ilçesinde 4 farklı yerde aynı anda çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan etkili müdahelesi ile kontrol altına alındı

Denizli'nin Honaz ilçesi, Akbaş Köyü yakınlardaki kızılçam ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında 4 farklı yerde aynı anda orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına ilk etapta 5 helikopter ve arazözler ile müdahele edildi. Yangının kısa sürede yayılmasının ardından çevre illerden gelen destek ile 5 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı, çok sayıda arazöz ve orman işçisi ile alevlere müdahele edildi. Çevredeki köylüler de söndürme çalışmalarına destek verirken, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ve Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, çalışmaları yerinde inceledi. Yangın, ekiplerin etkili müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, hava kararmadan yangını tamamen söndürmeyi planladıklarını söyledi. Olayla ilgili inceleme başlatan jandarma ekipleri yangının aynı anda 4 farklı bölgede çıkması nedeniyle sabotaj ihtimali üzerinde duruyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2010 Cuma 16:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?