18
Mayıs
2024
Cumartesi
HONAZ - DENİZLİ

Mermercilere KOSGEB el uzattı

FIRTINADAN ZARAR GÖREN İŞLETMELERE KOSGEB'DEN KREDİ

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş Beldesinde meydana gelen ve iş makineleri zarar gören işletmecilere KOSGEB'den kredi desteği.

Denizli'nin Honaz İlçesine bağlı Kocabaş Beldesinde geçen hafta yaşanan kısa süreli fırtınada, bölgede bulunan mermer işletmelerine ait vinç ve iş makinaları zarar gördü. Yaklaşık 5 milyon TL'lik zararın meydana geldiği fırtına sonunda, mermer işletmecilerine KOSGEB el uzattı. Denizli Sanayi Odası'nda (DSO) düzenlenen toplantıda fırtına sonrası meydana gelen zarar masaya yatırıldı. Mermerciler adına açıklama yapan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, fırtınanın olduğu bölgede genel olarak mermercilerin faaliyet gösterdiğini söyledi. Fırtınanın çok şiddetli olduğunu belirten Keçeci, "Mermerin ağırlığı malum. İş makinaları ve vinçlerde çok daha fazla ağır. Ama fırtına hepsini yerinden etmiş ve devirmiştir. Mermercinin en önemli iş makinası vinçler kullanılamaz haldedir" şeklinde konuştu. Fırtınayı yaşayan Kop Mermer sahibi Yaşar Kutluk vinçlerin halatlarla taşlara bağlı olduğunu belirterek, " Öyle bir fırtına geldi ki taşı yerinden söktü ve vinçlere zarar verdi. 20 gün süresince çalışamayacağız" dedi. Aydın Mermer'in sahibi Osman Aydın da fırtınanın geleceğini hissedince önlemler aldıklarını belirterek, "Bu bizim daha önce yaşadığımız bir olay değil. Daha farklı bir şey. Hasar daha belli değil ama hayatımızda yaşamadığımızı yaşadık. Tek tesellimiz kimsenin yara almaması" dedi. KOSGEB Başkanı Kemal Bildiş de zarar gören işletmelere kredi vereceklerini açıkladı. KOSGEB'in herkese yardım edebileceğini ve bunun duyurulması gerektiğini ifade eden Bildiş, "Sel, terör, yangın, deprem ve fırtınalarda zarar gören işletmeler bu zararlarını resmi kanallarla belgelendirdikleri zaman biz işletmelerimize diledikleri krediyi sunacağız" dedi.

KOSGEB'in fırtınada zarar gören işletmelere 6 ay sonra ödeme koşuluyla 100 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunacağı açıklandı.

FIRTINADAN ZARAR GÖREN İŞLETMELERE KOSGEB'DEN KREDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 15:01:01
Güncelleme :4 Ekim 2010 Pazartesi 15:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?