19
Mayıs
2024
Pazar
HONAZ - DENİZLİ

'Obez' kardeşler erkekliğe ilk adımı attı

Yıllar önce fazla kiloları nedeniyle gündeme gelen 4 kardeş, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devcioğlu’nun öncülük yapmasıyla Özel Honaz Polikliniği’nde Dr. Ali Yılmaz tarafından sünnet edildi.

Sünnet olan Balandır kardeşler, erkekliğe ilk adımı atmalarından dolayı mutlu olduklarını söylediler. Obez kardeşleri ancak 4 saatte sünnet edebilen Dr. Ali Yılmaz, "Şimdiye kadar yüzlerce çocuğu sünnet ettim, bu kadar zorlanmadım. Çünkü kardeşlerden biri böbrek ameliyatı olmuş, diğerinde de taş var. Bu çocukların yaşaması için yetkililerin sahip çıkması lazım. Biz tedavilerini üstlendik" dedi.


Çocukları sünnet ettiren Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ise sünnetten sonra çocuklara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Devecioğlu, "İş adamlarına buradan çağrı yapıyorum, çocuklarımıza sahip çıksınlar" dedi.


İlçenin Haydar Mahallesi’nde yaşayan Balandır ailesinin 6 çocuğundan 4’ü aşırı kiloları sebebiyle zor anlar yaşıyor. Balandır kardeşler günden güne kilo almayı sürdürürken, inşaat işçisi olan baba Ahmet Balandır ve tarlada işçi olarak çalışan anne Kamile Balandır işe giderken mutfağı kilitlemek zorunda kalıyor.


Öte yandan, Uşak’ın Eşme İlçesi Karabacaklı Köyü’nde 300 kiloya ulaşan ve hayatını kaybeden Ahmet Yavaşça’nın ölümü, Honaz’daki Balandır ailesini de tedirgin ediyor. Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nda okuyan 13 yaşındaki Nihat 84, 11 yaşındaki Seray 65, 10 yaşındaki Ahmet 60, 8 yaşındaki Murat da 59 kiloya ulaştı. Bugüne kadar aşırı kilolarından kurtulmak için birçok yere başvuran, ancak bekledikleri yardımı göremeyen Balandır kardeşler için hayat günden güne zorlaşıyor. 6 kardeşten sadece Yeliz ve Aynur’un normal kilosunda bulunurken, obez olan Balandır kardeşler, aşırı kiloları sebebiyle diğer arkadaşları gibi sokağa çıkıp, oyun oynamakta zorluk çekiyor.


Baba Mehmet Balandır, "Uşaklı Ahmet’in ölümünden sonra tedirgin olduk. Çocuklarımızın kurtulması için devlet büyükleri bize sahip çıksın. Önce Allah’tan sonra yetkililerden yardım bekliyoruz" diyerek çocuklarının tedavisi için yardım istedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 11:46:46
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 14:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?