30
Mayıs
2024
Perşembe
HONAZ - DENİZLİ

Organlarını bağışlayan örnek insan

Televizyonda izlediği organ bağışı haberinden etkilenen ve çocuklarına, organlarının bağışlanmasını vasiyet eden belediye işçisinin organları, ölümünden sonra vasiyeti üzerine bağışlandı.

26 Nisan 2007


Denizli'nin Honaz İlçesi'ne bağlı Kocabaş Beldesi'nde belediyede işçi olarak çalışan Mustafa Yıldırım (44), bir süre önce çocuklarıyla televizyondaki haberleri izlerken, sevdiğinden karşılık göremeyen bir gencin intihar etmesinin ardından organlarının genç bir kıza nakledilmesinden etkilendi. Yanında bulunan eşi ve çocuklarına "Eğer ben de bu şekilde ölürsem organlarımı bağışlayın" diyen Mustafa Yıldırım, önceki gün yüksek tansiyon sebebiyle Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Yıldırım'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, ailesi doktorlarla görüşerek, vasiyet üzerine organlarını bağışlamak istediklerini söyledi. Ailenin bu kararı üzerine harekete geçen sağlık ekipleri, İzmir Organ Nakil Merkezi ile temas kurdu. Dün gece İzmir'den gelen bir ekip, Mustafa Yıldırım'ın kalp, karaciğer, böbrek ve gözlerini alarak nakil yapmak üzere götürdü.


Mustafa Yıldırım'ın ağabeyi Halil Yıldırım, önceki gün kardeşinin yüksek tansiyon sebebiyle hastaneye kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını belirterek, "Kendisi, televizyon haberlerinde izlediği organ bağışından etkilenince, organlarının bağışlanmasını istemişti. Biz de aile fertleri olarak birlikte hareket ederek, kalp, karaciğer, böbrek ve kornealarını bağışladık. Her şey yerine ulaştıktan sonra bir problem yok. Biz büyük acı yaşıyoruz ama başka hayatlar kurtulacağı için, kardeşimin bir parçasının başkasında da olsa yaşaması açısından böyle bir karar verdik" dedi.


Mustafa Yıldırım'ın oğlu Ali Yıldırım, bir akşam evde ailecek televizyonda haberleri izlerken, bir gencin sevdiğinden karşılık bulamadığı için intihar ettiğini ve ailesinin organlarını bir genç kıza bağışladığı haberini gördüklerini belirterek, "Televizyondaki haberde bunu görünce annem bana dönerek, 'Ali, bana bir şey olursa, organlarımı bağışlayın' dedi. Annemin bu sözü üzerine babam da, 'Benimkileri de bağışlayın' dedi. Babamın bu vasiyeti üzerine biz de bağışlamaya karar verdik" diye konuştu.
Hayatını kaybeden Mustafa Yıldırım'ın babası Ali Yıldırım ise cenazenin hastaneden alınması sırasında sürekli gözyaşı döktü. Denizli Devlet Hastanesi morgundan alınan Yıldırım'ın cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Niğde'ye gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 10:49:49
Güncelleme :21 Şubat 2008 Perşembe 10:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?