20
Mayıs
2024
Pazertesi
HONAZ - DENİZLİ

Valinin ziyaret hatırası

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Honaz, Bozkurt ve Çardak ilçelerini ziyaret ederek, kaymakamlar, belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi, sorunları dinledi.

2 Mart 2007

İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir ve daire müdürlerinin de katıldığı ziyaretlerin ilkinde Honaz İlçesi'ne giden Vali Canpolat'a, Honaz Kaymakamı Atila Kantay tarafından brifing verildi. Kaymakam Atila Kantay brifingde, ilçenin tarih ve kültürü hakkında bilgi verdi. Sanayi ve tarımda gelişmiş bir ilçe olan Honaz'da toprakların salma sulama yöntemiyle sulandığını ve bölgenin hızla çölleştiğini belirten Kantay, KÖYDES ve BELDES kaynaklarıyla damla sulama yöntemine geçilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Canpolat, Honaz'ın en hızlı gelişen ilçelerinden biri olduğunu belirterek, "Honaz İlçesi, sanayide olduğu kadar tarımda da büyük bir potansiyele sahip. Kapasite de gün geçtikçe artmaktadır. Vatandaşlarımız bilinçli bir şekilde tarım yapıldığında nasıl dünyaya tarım ürünü satılabildiğini herkese göstermektedirler. Honaz'ın turizm yönünden de potansiyeli var. Honaz Dağı, tarihi ve doğal güzellikler bunun göstergesi. Bu potansiyeli de zaman içerisinde geliştirmemiz lazım. Ancak burada yaşanan tarım ve sosyal alanlardaki problemlerin üzerinde durmak gerekiyor. Bu konuda kaymakamlığımız gerekli tespiti yapmış ve sorunların çözümü yönünde projelere geliştirmektedir. Bunları sonuna kadar takip edeceğiz" dedi. Brifingin ardından Vali Canpolat ve yanındaki heyet, İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Amirliği, Honaz Atatürk İlköğretim Okulu, Honaz Belediyesi vePamukkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret etti. Vali Canpolat, Honaz Atatürk İlköğretim Okulu için gerekli dersliğin yapılması için gerekenlerin yapılacağını belirtirken, öğrencilere kitap ve top hediye etti.

Vali Hasan Canpolat daha sonra Bozkurt ve Çardak ilçelerine giderek burada yetkililerden bilgi aldı.

Sorunları yerinde dinleyen Vali Canpolat, Çardak Özdemir Sabancı Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgi aldı.

Hanaabat Kervansarayı'nı da ziyaret eden Vali Canpolat Kervansara'da incelemelerde bulundu ve kazı çalışmaları ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tarihi değerlerin korunması konusundaki hassasiyetini belirten Vali Canpolat Kervansaray'ın restorasyonu konusuyla özellikle ilgileneceğini söyledi.

Çardak Hava Meydan Komutanlığını da ziyaret eden Vali Canpolat ve beraberindeki heyet buradan havaalanı binalarının inşaatına geçerek inşaatta incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Havaalanı binalarının inşaatının Haziran ayında bitirileceği bilgisini alan Vali Canpolat havaalanının devir işlemlerinin de bu zamana kadar tamamlanmasının gerekli olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 18:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?