17
Mayıs
2024
Cuma
SERİNHİSAR - DENİZLİ

Denizli festivale doymuyor

Denizli’nin kekiğiyle ünlü merkeze bağlı Gözler Beldesi’nde bu yıl 2.’si düzenlenen Kekik ve Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı festival, Serinhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından sahne alan Denizli Belediyesi Konservatuarı sanatçılarından Erdal Yılmaz, Türk halk müziği eserler seslendirdi.

Festivalde daha sonra pop müzik sanatçısı Yeşim Şimşek, söylediği şarkılarla hayranlarını coşturdu. Pop türü parçaların yanı sıra Türk halk müziğinden de eserler seslendiren Şimşek, Çökertme türküsünü okurken Gözler Belediye Başkanı Ali Akkaya ve Karahayıt Belediye Başkanı İbrahim Vural’ı sahneye davet etti. Türkü eşliğinde harmandalı oynayan belediye başkanlarına vatandaşlar para yağdırırken, çocuklar ise paraları kapma yarışına girdi.
Festivalde en ilginç anlar, Kekik Ağası seçimlerinde yaşandı. 500 milyon lira ile açılan ve açık arttırma usulü ile yapılan Kekik Ağası seçimlerinde Ramazan Zurnacı, Hüseyin Er, Kemal Gündüz ve Gözler Belediye Başkanı Ali Akkaya yarıştı. Adaylar 7 milyar liradan sonra tek tek çekilirken Başkan Akkaya fiyatı 8 milyar liraya çıkararak, Gözler’in Kekik Ağası oldu. Ağanın fes ve giysileri ise adaylar tarafından giydirilirken, havai fişek gösterileri geceye renk kattı. 8 milyar liranın festival giderleri için harcanacağı bildirildi. Festival, Türk halk müziği sanatçılarından Atlan Koparan’ın konseriyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 15:32:41
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 14:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe kocabıyık IP: 88.224.18.xxx Tarih : 1.08.2006 21:10:34
festivallerin daha sık olmasını istiyorum.bi festival 2 yıl kutlanıp bırakılmasın.devamının gelmesini istiyoruz.ünlü sanatçılar gelirse diğer şehirlerden daha çok gelen olur.örneğin ismail yk ve keremcem gelse olur çünkü bi çok hayranı var