19
Mayıs
2024
Pazar
TAVAS - DENİZLİ

Atatürk ve Şehitler Anıtı açıldı

KIZILCABÖLÜK ATATÜRK VE ŞEHİTLER ANITI AÇILDI

Denizli'nin Tavas İlçesine bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde düzenlenen törende Atatürk ve Şehitler Anıtı'nın açılışı yapıldı.

Tavas Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay ve Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu'nun yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreni İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Çanakkale Zaferi'nin şanlı tarihimizin altın sayfalarından en parıltılısı ve en önemlisi olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı yer Çanakkale'dir. Üzerinde yaşadığımız vatanımız, gölgesinde yaşadığımız bayrağımız için seve seve canını veren şehitlerimize sahip çıkabiliyor muyuz? Onların uğrunda canlarını verdikleri değerlere sahip çıkabiliyor muyuz? Maddi sıkıntılar, ekonomik güçsüzlükler bir şekilde aşılabilir. Ancak manevi kayıpları, ahlaki kayıpları aşmak daha zordur. Vatansız kalmak, bayraksız kalmak telafisi mümkün olmayacak bir noktada olmak demektir. Bu açıdan bakıldığında Çanakkale Savaşı, genç nesillere milli şuur ve millet olma gururunu gösteren mucizevi bir örnektir" dedi.

Tavas Kaymakamı Dr. Yusuf Güler de, günün anlamına yakışır bir anıtı açmaktan mutlu olduğunu belirterek Çanakkale Zaferi'nin elde edilmesinde Atatürk ve savaşmaya değil ölmeye giden Mehmetçiğin yarattığı bir mucize olduğunu anlattı. Verilen şehit sayısına bakıldığında da ne kadar çetin mücadeleler sonunda elde edilmiş bir zafer olduğunun anlaşılacağını söyleyen Güler, Atatürk ve Şehitler Anıtı'nın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından anıtın açılışı yapıldı ve davetlilere kaşık helvası ikram edildi.

KIZILCABÖLÜK ATATÜRK VE ŞEHİTLER ANITI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 16:37:05
Güncelleme :9 Mayıs 2010 Pazar 19:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?