19
Mayıs
2024
Pazar
TAVAS - DENİZLİ

Örnek köye yardım yağacak

Kanalizasyon, yol, su, elektrik ve telefon sorunu olmayan Tavas İlçesi’ne bağlı Sofular Köyü’ne Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi tarafından yardım yapılması kararlaştırıldı.

Alt yapı sorununu çözen ve örnek köy seçilen 900 nüfuslu Sofular Köyü’nü ziyaret eden Denizli Valisi Gazi Şimşek, Tavas Kaymakamı Ahmet Ümit ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, köylülerle biraraya geldi. Ziyaret sebebiyle düzenlenen törende konuşan Başkan Zeybekci, Denizli Belediyesi’nin bir köye yardım yapma kararı aldığını ve yardımdan yararlanmak için ilk müracaatın Sofular Köyü’nden geldiğini söyledi. Belediye imkanları çerçevesinde köye yardım yapılacağını ifade eden Başkan Zeybekci, köy konağının tefrişatını ise kendisi üstlendi.

Törende, Vali Gazi Şimşek’ten köye bir ebe verilmesini isteyen köylüler, Denizli Belediyesi’nden de park, asfalt ve köy konağının mefruşatının tamamlanması talebinde bulundular. Vali Şimşek, ebe ihtiyacının sözleşmeli ebe ile çözüleceğini, 5 derslikli ilköğretim okulu sorununun da ek derslikle çözüme kavuşturulması için çalışacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 16:04:36
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 14:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?