19
Mayıs
2024
Pazar
TAVAS - DENİZLİ

Tavas: Kızılcabölük Belediye Başkanı 6 aylık icraatlarını anlattı

Kızılcabölük Belediye Başkanı Mehmet Aydınlık, belediye binasında düzenlediği basın toplantısıyla 6 aylık icraatını anlattı. Göreve geldiklerinde ilk işlerinin belediyedeki düzensizliği ortadan kaldırmak olduğunu dile getiren Aydınlık, görevi devraldıklarında 218 milyar lira olan belediye borçlarının 180 milyar lirasını ödediklerini söyledi. Müsamaha devrinin bitip, hizmet devrinin başladığını kaydeden Aydınlık, "Halkbank bankamatik sistemini beldemize getirerek, başta Bağ-Kur emeklisi vatandaşlarımız olmak üzere pek çok kişinin kullanımına sunduk" dedi.
Atıl durumda bulunan belediye hamamını çalışır hale getirdiklerini belirten Başkan Aydınlık, Çarşı Meydanı tuvaletini de bakıma aldıklarını ifade ederek, "Belediyemize 7-8 milyar lira elektrik parası külfeti getiren ovadan gelen suyumuz, kendi cazibesiyle eskiden gelen ama uzun zaman bakımı yapılmayan Kocapınar, Güllücü Pınarı ve Ercek mevkilerindeki suların şehir içme suyu şebekesine katılması çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalar bittiğinde suyumuz hem daha sağlıklı, hem de daha ucuza mal olacak" diye konuştu.

Beldedeki dar sokaklardaki genişletme ve çıkmaz sokakları çıkar sokak haline getirme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Aydınlık, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yapılan yol 5 bin 500 metrekaredir. Kale Caddesi’ni, ana giriş yoluna, kaldırımlarına varıncaya kadar modern bir yol haline getirme çalışmalarımız sürüyor. Rüzgar enerjisiyle kendi enerjimizi üretme çalışmalarımız başladı. Konuyla ilgili olarak yetkili kişilere gerekli araştırmalar yaptırıldı. Önümüzdeki günlerde, deneme kuleleri dikilecek" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki yıldan itibaren 12 öğrenciye burs vermeye başlayacaklarını da kaydeden Aydınlık, Ramazan’da Tavas bölgesinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yemek giderleri hayırseverlerimiz tarafından karşılanan iftar çadırında, 300 kişilik akşam yemeği yeniliyor. Çadıra gelmek isteyip de gelemeyen hasta ve yaşlılarımızın evlerine de araç gönderiyoruz" dedi.

tavas
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2004 Salı 15:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?