19
Mayıs
2024
Pazar
BAYINDIR - İZMİR

Bayındır yaza rahat girecek

Kaynakların kuruması nedeniyle susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalan Bayındır'ın Eski Çıplak Köyü ve şebekedeki kaçaklar nedeniyle su sıkıntısı çeken Canlı beldesinin derdine İzmir Büyükşehir Belediyesi derman oluyor. 

Eskiçıplak Köyü'nde kuyu açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de depo imalatına başladı. Suyu dağıtmak için terfi hattı ve içmesuyu şebekesi de döşenecek. Şebekedeki kaçaklar nedeniyle yazı susuz geçiren Canlı beldesi sakinleri ise beldede başlayan şebeke yenileme çalışmaları ile bu yaz bol su kullanma imkanına sahip olacak. 

Tüm ilçe, belde ve köyleri çağdaş ve eşitlikçi hizmet anlayışıyla modern alt yapı sistemine kavuşturmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, aralıksız çalışıyor. 

Sorunları yerinde tespit eden, projelerini hazırlayarak tek tek çözüme kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayındır, Bayındır'a bağlı belde ve köylerin sorunlarını çözüyor. İlçeye arıtma tesisi kurma hazırlığı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçeye bağlı Canlı beldesi ile Eski Çıplak Köyü'nün de su sorununu çözüyor. 

Eskiçıplak Köyü sakinlerinin bugüne kadar köy çeşmesinden kaynak suyu kullandığını ancak kaynağın kuruması nedeniyle suyun yetersiz kaldığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Geçtiğimiz yıl köyde kuyu açıldı. Şimdi de suyun köylülerin evlerine kadar ulaşmasını sağlayacak altyapı yatırımına başladık. 

Çalışmalar tamamlandığında köylüler hiç sıkıntı çekmeden evlerine kadar gelen suyu kullanmanın mutluluğunu yaşayacak" diye konuştu. 104 milyar liralık yatırımla Mayıs ayında tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında köyde 100 metreküplük su deposu inşaatı sürüyor. Ardından 4149 metre uzunluğunda içmesuyu şebekesi, depoya suyu bağlamak için 719 metre uzunluğunda PVC borudan terfi hattı ve terfi merkezi inşa edilecek. 

Eskiyen içmesuyu şebekesindeki kaçaklar nedeniyle su sıkıntısı yaşayan Canlı Beldesi'nde de içmesuyu şebeke döşeme çalışmaları başladı.Beldeye 290 bin YTL.'lik yatırımla 10 kilometre uzunluğunda ısıya ve basınca dayanıklı yüksek kaliteli HDPE borudan şebeke döşenecek. Çalışmalar Mart ayında tamamlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 12:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erem koçer IP: 85.100.209.xxx Tarih : 4.08.2008 10:37:40

çok iii bir buluş sizi kutlarim çok dahisiniz . size çok teşekkür ederiz...