22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYINDIR - İZMİR

Çiçek üreticisine büyük destek

Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde gerçekleştirdiği yeşillendirme çalışmalarıyla İzmir güzelleşip yeşil dokusu güçlenirken, çiçek ve bitki üreticilerinin ekonomik refahına da önemli katkı sağlanıyor. Büyükşehir'in alımlarıyla üreticilerin yüzü gülüyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2007 başından itibaren ekim ayı sonuna kadar park ve bahçeler ile refüjler ve meydanlara 624 bin 101 yer örtücü bitki, 1 milyon 259 bin 119 adet mevsimlik çiçek, 88 bin 666 adet çalı, 37 bin 368 ağaç, 4 bin 135 soğanlı çiçek, 644 adet de sarmaşık dikimi gerçekleştirdi. İzmir'i güzelleştirmek ve yeşil dokusunu arttırmak için gerçekleştirilen bu çalışmalarda kullanılan toplam 2 milyon 14 bin 223 adet bitki, çiçek ve ağaçlar için toplam 1 milyon 899 bin 130 YTL ödeme yapıldı. Kullandığı bitkilerin bir kısmını kendi fidanlıklarında yetiştiren, çok büyük bir bölümünü de başta Bayındır ve Ödemiş olmak üzere İzmirli üreticilerden alan Büyükşehir Belediyesi, yöre insanına gelir sağlarken, kent ekonomisine de önemli katkıları oldu. 

Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 1 milyon 300 bin adet yer örtücü bitki ve bin adet akasya fidanı aldığı 250 ortaklı Bayındır Çiçekçiler Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, "Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği bu bitki alımı, çiçekçilik ile ayakta durmaya çalışan Bayındır ekonomisi ve istihdamına çok önemli katkılar sağlıyor. Bu yıl 1.3 milyon YTL tutarında bitki alımı gerçekleştirildi. Belediye için 100'ün üzerinde üreticiden bitki topluyoruz. Bundan, en az 4-5 kişinin çalıştığı aile işletmelerinin yanı sıra şirket işletmeleri, kasa üretici ve satıcıları, nakliyeciler, kamyonlara yükleme yapan insanlar, zirai ilaç üretici ve satıcıları, naylon torba üretici ve temin eden satıcılar para kazanıyor. Bitki ve çiçek alımlarını İzmirli üreticilerden gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. 

Bayındır'da 5 bin dekar alanda çiçek üretimi yapıldığını ve yıllık gelirin 25 milyon YTL dolayında olduğunu ifade eden Sümerkan, "İlçe ekonomimiz giderek çiçek ve bitki üretimi üzerine oturuyor. Toplam gelirin 25'te birini yalnızca İzmir Büyükşehir Belediyemizden sağlamış olmamız, önemsenmesi bir olaydır" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çok önemli altyapı projeleri ile birlikte, İzmir'in yeşil dokusunu güçlendirmeye ve estetik bir görünüm kazandırmaya da önem verdiklerini söyledi. Her yıl binlerce ağaç diktiklerini, kent ormanları oluşturduklarını anımsatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Park ve bahçelerimizin sürekli bakımını yaparken, kent merkezinin görsel zenginliğini de arttırmak için mevsimlik çiçek ve yer örtücü bitkiler kullanıyoruz. Bunları da İzmirli üreticilerden temin ederek, yöre insanımıza ve kent ekonomisine önemli katkılar sağlıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 10:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?