19
Mayıs
2024
Pazar
BAYINDIR - İZMİR

Halk gelmeyince meclis halka gitti

Bayındır Belediyesi çeşitli kararların alındığı Belediye Meclis Toplantısı'nı halkın yoğun olarak bulunduğu çay bahçesinde gerçekleştirdi.

Bayındır halkını ilgilendiren önemli kararlar halkın gözü önünde alındı. Haziran ayı Meclis Toplantısının gündem maddeleri olan Ek Bütçe, Bayındır Belediyesine bağlanan Canlı ve Çırpı Belediyelerinin 3 aylık Kesin Hesaplarının görüşülmesi, Gelir Tarife Cetvelindeki değişikliğin görüşülmesi, Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulunun talebi, Belediye Yasakları Yönetmeliğinin görüşülmesi ve Bahçeli Kargir Hamamın kamulaştırma planına alınması konuları görüşüldü.

Ayrıca ek önerge olarak sunulan Belediye Kira tutarlarının tekrar görüşülmesi ile belediye kiracıları ile uzlaşma konuları ele alındı. Gündem maddeleri meclis üyelerini oy çokluğu ile kabul edilirken, meclis oturumun kapatılması ardından meclis üyeleri ve Başkan Mehmet Kertiş halkın sorularını yanıtladılar.

Seçimlerden önce belediye yönetiminin şeffaf olacağının sözünü veren Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, bu amaçla önemli kararların alındığı meclis toplantılarını aile çay bahçesinde gerçekleştirdiklerini belirterek "Bilindiği gibi meclis toplantıları her zaman halka açıktır, ancak vatandaşlarımız toplantıları izlemeye gelmeyince meclis olarak karar alarak biz halka gittik. Amacımız halkın belediye yönetiminde söz sahibi olmasını ve alınan kararlar hakkında fikir sahibi olmalarını arzuladık" dedi.

Bayındırlı esnafında hazır bulunduğu soru cevap bölümünde en çok tartışılan konu ise "Belediye kiracıları ile uzlaşma" konusu oldu. Geçmiş yönetim döneminde uzun bir süre tahsil edilemeyen ödemler hakkında ortak bir çözüm bulacaklarının belirten Başkan Kertiş, "Geçmiş dönemde belediyenin mülkü olan iş yerlerinden kira tahsil edilememiş. Bu ana paraya faiz borçları da eklenince yüksek bir rakam ortaya çıkıyor. Kiracıları ve belediyenin haklarını koruyacak bir orta yol bularak bu sorunu çözeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?