1
Haziran
2024
Cumartesi
BAYINDIR - İZMİR

İstanbul'u Bayındır çiçekleri süslüyor

BAYINDIR, İSTANBUL'UN ÇİÇEK ÜSSÜ

İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Eyüp Karahan, Bayındır Çiçekçilik İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üretici Birliği (Bayındır Süsbir) ile alım garantili üretim sözleşmesi imzaladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Ağaç ve Peyzaj AŞ anlaşmayla Bayındır'dan 4 milyon kışlık, 4 milyon yazlık olmak üzere yıllık 8 milyon adet çiçek alımı gerçekleştirecek. Üreticilerin yüzünü güldüren anlaşma Bayındır'ı adeta çiçek üretim üssüne dönüştürecek. Ekonomik alanlarda yaptığı hamlelerle Bayındır'a çağ atlatan Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Siyaseti bir kenara bırakarak, Bayındır için çalışacağız. Bayındır'ın alın terine ve değerine sahip çıkacağız” dedi. İzmir'in Bayındır ve Ödemiş ilçelerinde bulunan çiçek üreticileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile dev bir anlaşma imzaladı. Bayındır'lı üreticilerle bir araya gelen İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Eyüp Karahan, toplam 3 milyon TL tutarındaki, çiçek alım sözleşmesine imza attı.

Bayındır'daki tarihi Tekel Hanı'nda düzenlenen “alım garantili mevsimlik çiçek alım sözleşmesi” törenine, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Eyüp Karahan, Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Bayındır Kaymakamı Alaaddin Aktaş, Bayındır Çiçekçilik İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üretici Birliği (BAYINDIR SÜSBİR) Başkanı Ceyhun Dinçkal ile çok sayıda çiçek üreticisi katıldı. 4 milyon adet kışlık, 4 milyon adet yazlık çiçek alımını kapsayan anlaşmaya Bayındır Çiçekçilik İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üretici Birliği (BAYINDIR SÜSBİR) Başkanı Ceyhun ile İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Eyüp Karahan imza attı.

İSTANBUL'UN ANA ARTERLERİNİ BAYINDIR ÇİÇEKLERİ SÜSLÜYOR

İmza töreninde konuşan Ağaç AŞ. Genel Müdürü Eyüp Karahan, imza töreninin daha önce yapılmasının öngörüldüğünü, ancak itirazlar nedeniyle seçim yasaklarına takıldığını belirtti. Üreticilerden kaliteli ve zamanında üretim yapmasını isteyen Karahan, “Siz zamanında ve kaliteli üretim yapacaksınız ki, malınızı dünyanın dört bir yanına pazarlayabilesiniz. Bayındır, mikro klima olarak çiçek üretimi için ideal bir yer. İlk 700 bin çiçek üretimi ile başladık. O zamanlar çiçek üreticisi bulmakta zorlanırken şimdi geldiğimiz nokta 4 milyon adet çiçeğe ulaştı. İstanbul'un ana arterlerini sizlerin ürettiği çiçekler süslüyor. Siz kendinizi geliştirdikçe biz de Bayındır'daki üretimi artıracağız” şeklinde konuştu. Karahan, üreticilere 23 kuruş olan çiçek birim fiyatının 25 kuruşa çıkarıldığının müjdesini verirken ayrıca önümüzdeki dönemde yurtdışı çiçek eğitim programları düzenleyeceklerini söyledi. Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş “Siyaseti bir kenara bırakarak, Bayındır için çalışacağız. Bayındır alın terine ve değerine sahip çıkacağız. Bu gün çiçek dendiğinde Bayındır, Bayındır denildiğinde ise akla çiçek geliyor” açıklamasına yer verdi. 'BAYINDIR SÜSBİR' Başkanı Ceyhun Dinçkal, "SÜSBİR, sayıları 150'yi bulan ortağıyla kısa sürede pazar payını 4 kat arttırmayı başarmıştır” dedi. Karahan ve beraberindekiler daha sonra Ödemiş'e geçerek, burada da Ödemiş Süs Bitkileri Üretici Birliği ile 71 bin adetin üzerinde çalı gurubu süs bitkisinin Alım Garantili Bitki Üretimi Sözleşmesi protokolüne imza attı.

BAYINDIR, İSTANBUL'UN ÇİÇEK ÜSSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 18:04:05
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 23:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?