19
Mayıs
2024
Pazar
BAYINDIR - İZMİR

Köylülerin çöp isyanı

İzmir'in Bayındır ilçesinin 18 köyünde toplanmayan çöpler vatandaşın sağlığını tehdit ediyor. Zeytini ve doğal güzelliği ile tanınan ilçede köylüler çöplerin çevre kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 11 bin oy vererek başkan seçilmesine destek olan Bayındır'ın 18 köyünde, halk çevre kirliliği nedeniyle isyan etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yıllardır oy verdiklerini ancak buna karşın hizmet alamadıklarını belirten köy muhtarları ve vatandaşlar, sorunlarını çözmek için Büyükşehir Belediyesi'ne defalarca başvurduklarını anacak bir çözüm bulamadıklarını iddia ettiler.

Bayındır Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Ekeroğlu, Bayındır ilçesinde ve köylerinde sorunların her geçen gün arttığını belirterek "Muhtarlarımız ve dernek olarak bizler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sorunlarımızın çözülmesi için başvuruda bulunduk. Ancak sorunlarımızı çözemedik. Bayındır merkezde bulunan ana arterlerde asfalt çalışması yapılmadığı için yollar bozulmuş durumda. Alt yapı sorunlarımız var. Her yağmur yağdığında iş yerlerini ve evlerimizi yağmur suyu basıyor. 18 köyümüz yeni yasa ile İzmir'e bağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun bu sorunlarımızı bir an evvel çözmesini istiyoruz " dedi. Bayındır Furunlu Köyü Muhtarı Süleyman Turgut ise bin 600 nüfuslu köyde kanalizasyon yapılmadığını ve bu nedenle büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, "İlköğretim okulunun yanında oluşan çöplük nedeniyle öğrencilerimiz çöp kokusu ve sineklerin arasında ders yapmak zorunda kalıyor. Muhtarlar ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki iletişimi kurmak için kurulan muhtarlar masasına ulaşım, alt yapı ve çöplerin toplanması konusunda sorunlarımız ilettik. Ancak ne muhtarlar masasından ne de Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'ndan bir cevap alamadık. Çöpleri kendi imkanlarımızla toplayıp köy dışında dere yataklarına veya yol kenarlarına atmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Karahalilli Köyü Muhatarı Hasan Sarıyeri de diğer köylerde olan sorunların kendi köylerinde de olduğunu belirterek "Dere yataklarına ve ormanlık alanlara atmak zorunda kaldığımız çöpler nedeniyle çevre kirliliği oluşuyor. Köy olarak dilekçe toplayıp Büyükşehir Belediyesi'ne verdik. Yıllardır aynı sorunları yaşıyoruz. En azından haftada bir gün bile olsa çöplerimizin toplanmasını istiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 19:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?