19
Mayıs
2024
Pazar
BAYINDIR - İZMİR

Metropol Yasası gençleri çileden çıkardı

Milli Eğitim Bakanlığı, yasaya dayanarak, bu yıl LGS’de Anadolu liselerini kazanan ve metropol içerisinde ikamet eden öğrencilerin yine metropol sınırlarındaki liselere gitmesini kararlaştırdı. Bayındır’dan bu yıl Anadolu liselerini kazanan bir grup öğrenci, kayıt yaptırmak istedikleri Tire Anadolu Lisesi’ne alınmadıklarını ileri sürdü. Öğrenci velileri, okul yönetiminin kendilerine, "Sizler büyükşehire bağlandınız, dolayısıyla Torbalı, Selçuk veya İzmir’e gitmeniz gerekiyor" cevabını aldıklarını iddia ettiler.

Uygulamanın son derece yanlış olduğunu savunan 27 yıllık eğitimci Raif Bala, "Yeni çıkan metropol yasası ve Bakanlığın uygulaması tamamen Bayındır’ın aleyhindedir. Burada yaklaşık 11 öğrencimiz mağdur olmuşlardır. Anadolu liselerini kazanan çocuklarımız, 19 kilometre mesafedeki Tire’ye gidecekleri yerde, Torbalı ve Selçuk veya İzmir gibi 40-50 km uzağı gitmek zorunda kalacaklar. Bu yanlış uygulamanın bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz" dedi.
Konuya el atan Bayındır Kaymakamı Yüksel Topal ise, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü, sorunun çözülmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Öte yandan, Bayındır’da uygulamadan kurtulan tek öğrenci ise ilçeye bağlı Ergenli Köyü’nde ikamet eden Selahattin Canlıtepe oldu. Canlıtepe, Ergenli Köyü’nün metropol sınırların dışında kalması yüzünden Tire Anadolu Lisesi’ne gidebilecek. Bu arada, Bayındırlı mağdur 11 öğrencinin velileri, çocuklarının Tire Anadolu Lisesi’ne kabul edilmemesi durumunda Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açacaklarını belirttiler.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 12:29:31
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 17:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?