17
Haziran
2024
Pazertesi
BAYINDIR - İZMİR

Sulama kanallarında temizlik başladı

BAYINDIR'DAKİ SULAMA KANALLARINDA TEMİZLİK BAŞLADI

Yaz aylarında Beydağ Barajı'ndan Küçük Menderes nehrine sulama amacıyla bırakılan sudan faydalanması hedeflenen Bayındır'ın köylerinde çalışmalar başladı.

Çiftçinin suya daha rahat suya kavuşmasını sağlamak için 1983 yılından beri temizlenmeyen Küçük Menderes Nehri'nin Bayındır'dan geçen yan kolu olan kanal, DSİ 2.Bölge Müdürlüğü, Bayındır Belediyesi ve Bayındır Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığının ortaklaşa gerçekleştirdikleri bir çalışmayla temizleniyor. Kanalın temizlenmesiyle Elifli, Yeşilova, Karaveliler ve Hasköy'de bulunan çiftçilerin Beydağ Barajı'ndan Küçük Menderes nehrine salınan sudan daha verimli şekilde yararlanabilecek. Belediye Başkan Mehmet Kertiş, “Cumhuriyet kuruluşundan itibaren yıllardır Türkiye'nin gözbebeği İzmir'i ve Türkiye'nin verimli topraklarının olduğu Küçük Menderes ovası, 2007 yılından itibaren Beydağ barajından Küçük Menderes nehrine bırakılan suyla hayat buldu.

Bayındır'daki çiftçimizin Küçük Menderes'in yan kolu olan bu kanaldan geçen sudan daha fazla yararlanması için DSİ 2.Bölge Müdürlüğü ile birlikte 1983 yılından itibaren temizlenmeyen kanal temizlenmeye başlanmıştır. Elifli, Yeşilova, Karaveliler ve Hasköy'deki çiftçimizin kanaldaki sudan daha fazla yararlanması sağlanacaktır. Çalışkan Bayındır'lı çiftçimizin yüzünün gülmesi, ürününün her zaman bereketli olması bizleri manevi olarak mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

BAYINDIR'DAKİ SULAMA KANALLARINDA TEMİZLİK BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2011 Çarşamba 09:52:00
Güncelleme :19 Ağustos 2011 Cuma 11:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?