2
Haziran
2024
Pazar
BERGAMA - İZMİR

Asklepion'da muhteşem konser

73. Uluslararası Bergama Kermesi'nin altıncı günü etkinlikleri kapsamında, Asklepion Antik Tiyatro'da Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil ikilisi hayranları ile buluştu. Aynı saatlerde Cumhuriyet Meydanı'nda Bergamayı Sevenler Turizm Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu binlerce seyirciyi oynattı.

Kermesin Gülpark etkinlikleri kapsamında ise CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, "Ekonomik Krizin Bölgemize Etkileri ve Çözüm Önerileri" konulu panelde dinleyicileri ile buluştu. Arasta Meydanı'nda ise "Alevilik ve Demokrasi" konulu panel düzenlendi.

Kermesin gece konserleri kapsamında Asklepion Antik Tiyatro'da sahne alan Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil ikilisi söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla hayranlarını doyasıya eğlendirdiler. Yaklaşık 4 bin kişinin izlediği konserde ikili gösterdiği üstün sahne performansları ile göz doldurdu, kermesi'nin altıncı gününde unutulmaz bir konser verdiler.

Bergama'da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil, "Her medeniyetten izler taşıyan Ege'de ve Bergama'da olmaktan dolayı çok mutlu olduk" dediler. Konser sonunda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil ikilisine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öngörüsü ile 73 yıldır aralıksız kutlanan Bergama Kermes Festivali'nde coşkulu konser verdiği için teşekkür ederek, gecenin anısına plaket hediye etti.

Altıncı gün panel etkinlikleri kısmında Bergamalı'lar günümüzün en önemli sorunu olan "Ekonomik Krizin Bölgemize Etkileri ve Çözüm Önerileri" üzerine düzenlenen panelde bilgilendiler. Gülpark'taki panelin ardından ikinci bir panelde Arasta Meydanı'nda yapıldı. Burada yapılan "Alevilik ve Demokrasi" konulu panelde de konuşmacılar Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Sekreteri Kemal Bülbül ve Yol TV Haber Yönetmeni Necdet Saraç, Türkiye'deki Alevilik konusunda var olan yanlış bilgilerden, yıllarca Alevilerin Türkiye'de göz ardı edilişine kadar geniş bir yelpazeden bilgilerini dinleyicilere aktardılar.

Kermes festivalinin gece etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda Bergamayı Sevenler Turizm Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu, sevilen türkülerle sahneye çıktı. Derneğin Türk Halk Müziği Topluluğu amatör bir ruhla, profesyonellere taş çıkartırcasına bir biri ardına söyledikleri türkülerle, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Bergamalıları bolca eğlendirdiler.

Aynı saatlerde Gülpark'ta sahne alan BERSAV Tiyatro Topluluğu ise "Fatoş Uzayda" adlı çocuk oyunu ise amfi tiyatroyu aileleri ile birlikte dolduran çocukların hoşça vakit geçirmesini sağladı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 12:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?