20
Mayıs
2024
Pazertesi
BERGAMA - İZMİR

Avrasya sirki Bergama'da

Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olan Avrasya Sirki 10-11-12 Ekim 2008 tarihlerinde aslan, leopar gibi vahşi hayvanların da yer aldığı tümden yenilenen gösterileriyle Dördüncü kez Bergamalılarla buluşmaya hazırlanıyor.

Bergama Belediyesi'nin katkılarıyla dördüncü kez Bergama'ya gelecek olan Avrasya Sirki, şenlik kültürümüzün özgün bir örneği olan geleneksel sirk sanatlarını halkımızın beğenisine sunmak üzere tüm Bergamalıları Kapalı Spor Salonu yanında Toprak Sahadaki alana kurulan iki bin kişilik dev sirk çadırındaki muhteşem gösterilere bekliyor. Moğolistan, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya ve Ukrayna'dan gelen 25i gösteri sanatçısı toplam 45 kişinin görev alacağı gösteride, aslan, leopar, dev piton yılanı ve köpeklerle yapılacak eğitilmiş hayvan gösterilerinin yanı sıra akrobatlar, sihirbazlar, palyaçolar, denge gösterileri ve yüksek hava gösterileri yer alıyor.

Bergama Belediyesi'nin katkılarıyla, Kapalı Spor Salonu yanında Toprak Sahadaki alana kurulan 2 bin kişilik dev sirk çadırında 10 Ekim Cuma akşamı saat 20.00'da başlayacak olan gösteri, Cumartesi ve Pazar günleri de saat 15.30 ve 20.00 da olmak üzere sadece üç gün için izleyenlerle buluşacak. Avrasya Sirki Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yalçın, "Gösteri sanatları kültür mirasının gelecek kuşaklara aktarılmasında en önemli etkenlerden biri, yerel yönetimlerin desteği ile gösteri sanatlarına duyulan ilginin yükseltilmesi ve toplumun bu konudaki duyarlılığının arttırılmasıdır. Avrasya Sirki olarak kuruluşumuzdan bu yana dördüncü kez Bergama'ya geliyoruz ve daha önceleri de büyük bir ilgi ile karşılandık. Bu organizasyona destek veren tüm sanat dostlarına ve Avrasya Sirkini Bergama'ya davet eden Belediye Başkanımız Sayın Raşit Ürper'e teşekkür ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 11:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?