23
Mayıs
2024
Perşembe
BERGAMA - İZMİR

Bayram Çavuş'un oğlu madende işe başladı

Bergama'da siyanürlü maden karşıtı köylülerden "Hopdediks" lakaplı çevreci Bayram Kuzu’nun oğlu Necati Kuzu, Bergama Ovacık’taki Koza Altın Madeni şirketinde işe başladı.

Evli ve 4 çocuk sahibi olan 44 yaşındaki Necati Kuzu, Pınarköy’de ikamet ettiğini belirterek,"Askerliğimi yaptım ve hiçbir gelirim olmadığı için de ilçe girişindeki Yalnızev Köyü’nde 100 milyon liraya çobanlık yapıyordum. Madende işe başlamam benim için bir kurtuluş oldu" dedi.

Altın madeninde işe başlamasından dolayı büyük sevinç duyduğunu ifade eden Kuzu, "Babam öldüğünden bu yana yaklaşık 5 yıl geçti. Ancak, ’Bayram Çavuş çevreciydi, onun ailesine sahip çıkalım’ şeklinde kimse bizim durumumuzu göz önüne alıp, bir dirhem yardımda bulup elini uzatmadı. Halimizi ve perişanlığımızı gören yeğenim Güray Kuzu, bana ’Gel madende çalış, bu sefil hayattan seni kurtaralım’ dedi. Ben de tamam diyerek işi kabul ettim" diye konuştu.

Güray Kuzu, dayısı Necati Kuzu’nun iş durumunu ve ailesinin başından geçen olayları Koza Madencilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’e anlattığını ve işe kabul edildiğini söyledi.

Necati Kuzu’nun madende park ve bahçe işlerinde çalışmak üzere işe alındığı öğrenildi. Necati Kuzu daha sonra işe girişinin sevincini köyüne giderek ailesiyle paylaştı. Annesi Emine Kuzu’ya işe giriş haberini veren Necati Kuzu, "Anne artık 580 milyon bürüt maaşla işe başladım. Artık sigortamız da var" dedi.

Anne Emine Kuzu oğlunun işe başladığına sevinerek, torunları Hamza ve Gönül ile birlikte bu anın sevincini yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 14:51:40
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 14:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?