23
Mayıs
2024
Perşembe
BERGAMA - İZMİR

Belediye hastane işbirliği

Bergama Belediyesi ve Batı Göz Hastanesi işbirliğiyle, dar gelirli üç kişinin katarakt ameliyatı ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Makbule ve Kezban nine ile Ramiz dedenin sevinçleri gözlerinden okundu.

Bergama Belediyesi ile Özel Batı Göz Hastanesi işbirliğiyle yaklaşık bir hafta önce Bergama’da gerçekleştirilen göz sağlığı taramasında ileri derecede katarak oldukları anlaşılan, ancak maddi imkanları olmadığı için ameliyat olamayan Makbule Koç (74), Kezban Şatır (80) ve Ramiz Kıldın’ın (73) ameliyatları ücretsiz olarak yapıldı. İzmir’de Batı Göz Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatlardan sonra daha iyi görmeye başlayan Makbule ve Kezban nine ile Ramiz dede, mutluluktan yerlerinde duramadı.

Başarılı geçen ameliyatlarının ardından hastanede bir süre dinlenen Makbule ve Kezban nine ile Ramiz dede, "Gözlerimize yeniden ışık doğdu. Ameliyatın hemen ardından daha iyi görmeye başladık. Doktorumuz bir müddet sonra çok daha iyi görmeye başlayacağımızı söyledi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamıyorduk. Ameliyatı yapan hastaneye ve bizi hastane ile buluşturan ve göz taraması organizasyonunu yapan belediyemize çok teşekkür ederiz" dedi.

Göz merceğinin saydamlığını yitirmesi ve görmeyi engeller hale gelmesi sonucu oluşan katarak hastalığının tek tedavisinin cerrahi müdahale olduğunu söyleyen hastane kurucusu Op. Dr. Mehmet Söyler, "Bu üç hastamızın ameliyatları, ilk kez Ege’de merkezimizde uygulanmaya başlanan halk arasında lazer ile katarakt olarak bilinen ’fako’ müdahalesiyle ultrason yerine sıcak su ’agualease’ yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. İğnesiz, dikişsiz ve ameliyat sonrası göze bandaj uygulanmaması kişiyi rahatlatan standart uygulamalardır. Her üç hastamızın ameliyatı da başarılı bir şekilde geçmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 13:45:56
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 13:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?