18
Mayıs
2024
Cumartesi
BERGAMA - İZMİR

Bergama 23 Nisan'a hazırlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Bergama’daki hazırlıklar hızla devam ediyor. Bergama’daki ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler, Bergama’nın kardeş şehirleri Romanya, Bosna-Hersek, Yunanistan/Bulgaristan ve Kıbrıs’tan gelecek olan misafir arkadaşlarını evlerinde konuk etmek için sabırsızlıkla bekliyor.

Ayrıca şenlik kapsamında Almanya’nın Böblingen şehri Belediye Başkanı Alexander Vogelsang’de katılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yol 9. düzenlenecek olan Bergama Çocuk Şenliği için hazırlıkların büyük bir kısmı tamamlandı. 19 – 24 Nisan 2005 tarihleri arasında başlayacak olan çocuk şenliğinin programı ve hangi ülkelerin katılacağı belli oldu.

9 yıldır aralıksız devam eden Bergama Çocuk Şenliği’ne bu yıl Bergama’nın kardeş şehirleri olan Romanya, Bosna – Hersek, Yunanistan, Bulgaristan ve Kıbrıs’tan davet edilen çocuklar katılacak. Ayrıca şenlik kapsamında Almanya’nın Böblingen şehri Belediye Başkanı Alexander Vogelsang’de katılacak. Misafir ülkelerden gelecek olan çocuklar, Bergama’da ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin evlerinde konuk olarak misafir edilecek. 20 Nisan 2005 Çarşamba günü saat 10.00’da yapılacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak olan 9. Bergama Çocuk Şenliği, resmi kurum ve kuruluşların ziyaretleri, okul ziyaretleri, halk oyunları gösterileri, Müze ile tarihi ve ören yerlerinin gezilmesi ile devam edilecek.







Arkadaşlarımızı sabırsızlıkla bekliyoruz

9.Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği kapsamında misafir olarak Bergama’ya gelecek olan yabancı arkadaşlarını evlerinde konuk etmek için sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Bergama’daki İlköğretim okullarında okuyan öğrenciler, “Her yıl yabancı arkadaşlarımızı evlerimizde misafir ediyoruz.Şenlik süresinde bir arada kalıyoruz. Çok sıkı dostluklarımız oluşuyor. Ayrılırken ağlamadan edemiyoruz. Yabancı arkadaşlarımızı evlerimizde misafir ettiğimiz süre içerisinde bir yandan yabancı dil öğreniyoruz, bir yandan da misafirperverliğimizi gösteriyoruz” dediler.



Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 17:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?