30
Mayıs
2024
Perşembe
BERGAMA - İZMİR

Bergama Beyaz Masa göreve başladı

Göreve geldiği ilk günden beri sosyal projeleri önemseyen ve Bergama halkının rahatı için bir dizi düzenleme yapan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, şimdi de 'Beyaz Masa' oluşturdu. Belediye giriş katında çalışmalarına başlayan 'Beyaz Masa' vatandaştan gelen her türlü isteği ve öneriyi vakit kaybetmeden belediye birimleri ile koordineli bir şekilde çalışıp çözmeye başladı. Belediye Başkanı Raşit Ürper, bir taraftan da, 'Aslan yattığı yerden bellidir' atasözüne uygun hareket ederek belediye binasını baştan aşağı yeniledi. Bir taraftan da Hollanda-Alkmaar ile ortak hazırlanan 'Şikayet Prosedürü ve Vatandaş Memnuniyeti Projesi' kapsamında vezneler ve evrak kayıt servisi vatandaşın kolayca ulaşabilmesi için zemin kata alındı. Su parası artık belediye zemin katında ödenmeye başlandı.


Bergama Belediyesi hizmet binasının yıllardır devam eden bakımsızlığına 'dur' diyen ve göreve geldiği ilk günden beri sosyal projeleri önemseyip, Bergama halkının rahatı için Belediyede bir dizi düzenleme yapan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, şimdide 'Beyaz Masa' oluşturdu. Belediye giriş katında çalışmalarına başlayan 'Beyaz Masa' vatandaştan gelen her türlü talebi ve öneriyi vakit kaybetmeden belediye birimleri ile koordineli bir şekilde çalışıp çözmeye başladı.
Belediye Başkanı Raşit Ürper, göreve geldiği ilk günden bu yana bir taraftan otogar, mezbaha, pazaryeri, içme suyu inşaatı ve geyikli kaynak suyu projesi, yağmur suyu kanalları, ana caddenin düzenlenmesi gibi trilyonluk yatırımları tamamlarken bir taraftan da Belediye hizmet binasını baştan aşağı yeniledi. İşe ilk olarak günümüz teknolojisi karşısında yenik düşen bilgisayar alt yapısını değiştirerek başlayan Başkan Ürper, diğer taraftan belediye arşivini, perdelerini , koltuk kılıflarına varana dek A'dan Z'ye değiştirdi. Geçtiğimiz kermes öncesi dış cephesi boyanan belediye binasında aynı zamanda giriş de yeniden düzenlendi ve modern bir hale getirildi. Ayrıca belediye girişindeki müracaat daha düzenli hale getirilirken, "Beyaz Masa" da çalışmasına start verdi. Hollanda - Alkmaar kardeş kenti ile ortak hazırlanan 'Şikayet Prosedürü ve Vatandaş Memnuniyeti Projesi' kapsamında Vatandaşın kolaylıkla ulaşması ve üst katlara çıkarak vakit kaybetmemesi için evrak kayıt servisi ile asansör kullanamayan ve basamaklardan çıkamayan yaşlılar da göz önüne alınarak 2. katta bulunan veznelerden 2 tanesi zemin kata indirildi. Yapılan bütün bu çalışmaların vatandaşa daha iyi ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla olduğuna dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Aslan yattığı yerden bellidir" diye benim çok beğendiğim bir atasözü vardır. Göreve geldiğimizde bir de gördük ki; belediye hizmet binası perdesinden personelinin oturduğu koltuğa kadar bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yüzüne bakılamayacak bir halde. Bilgisayar sistemi teknoloji karşısında yetersiz kalmış. Belediye personeli bu çağda kuyrukta bekleyerek maaş alıyor. Vatandaş otomatik ödeme talimatı kolaylığından faydalanamıyor. Bodrumda bulunan arşiv yüzüne bakılamayacak bir halde, her yerinde fareler cirit atıyordu. Bu duruma hemen el koyduk. Ve bugün arşiviyle, personelinin oturduğu koltuğuyla, iç ve dış boyasıyla vatandaşına daha iyi ve kaliteli hizmet sunan bir belediye ortaya çıkardık. Şimdi vatandaşımız daha rahat ulaşsın ve vakit kaybetmeden vezne ve evrak işlemlerini yapsın diye zemin katı yeniden modern bir şekilde düzenledik. Yatığımız bütün bu çalışmaları hep insanımıza daha iyi hizmet edebilmek amacıyla yapıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 11:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?