16
Haziran
2024
Pazar
BERGAMA - İZMİR

Bergama Kermesi'ne büyük ilgi

70. Uluslararası Bergama Kermesi'nin 4. gününde düzenlenen Düve ve Buzağı Yarışması büyük ilgi gördü. Yarışma katılımcılar tarafından ilginç olarak nitelendirilirken, kermeste bölge hayvancılığının gelişmesi yönünde bir adım daha atılmış oldu. Yarışmada dereceye giren düve ve buzağılar yarım, çeyrek altın, hayvan yemi ve buzağı maması ile ödüllendirilirken, ödüller Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper tarafından buzağı ve düvelerin sahiplerine verildi. 

Kermesin 4. gününde, kapatılan Zirai Donatım Kurumu depolarında gerçekleştirilen yarışmayı izleyenler, "Bu kez podyumlara sarı kızlar çıktı. Mankenlerin yerine salına salına düve ve buzağılar mı gezecek" diyerek espiriler yaptı. Düve ve Buzağı Yarışması öncesinde yine aynı yerde düzenlenen "Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Beslenmesi" konulu panelde Bakırçay Bölgesi'nde hayvancılığın gelişmesi yönünde çeşitli bilgiler verildi. Panelin ardından düve ve buzağı yarışmasına geçildi. Yarışmada jüri üyeleri Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Kılıç, Doç. Dr. İbrahim Kaya ve Ziraat Yüksek Mühendisi Başar Tömek, yanyana sıralanan düve ve buzağıları tek tek değerlendirdi. 

Değerlendirme sonucunda düve yarışmasında İrfan Kıroğlu'nun yetiştirdiği Esma adlı düve birinci, Erhan Öner'in yetiştirdiği Lema adlı düve ikinci, Osman Dikbaş'ın yetiştirdiği Melda adlı düve üçüncü seçildi. Buzağı yarışmasında ise Orhan Çobanlar'ın yetiştirdiği Mehmet adlı buzağı birinci, Erdinç Dinçer'in yetiştirdiği Yiğit adlı buzağı ikinci, Nizamettin Turgut'un yetiştirdiği Namlı adlı buzağı üçüncü seçildi.
Yarışmada birinci olan düveye 1 yarım, 2 çeyrek altın, 15 torba yem, 10 adet vitaminli yem ilavesi, 1 torba mısır tohumu, 2. ve 3.'lere çeyrek altın 5 torba yem ve 20 adet vitamin, buzağı yarışmasında birinci olan buzağıya 1 yarım, 1 çeyrek altın, 10 torba buzağı yemi, 20 adet vitaminli yem ilavesi ve 1 torba buzağı maması hediye edildi. 2. ve 3. buzağılara ise 1 yarım ve bir çeyrek altın ile 1 torba buzağı maması ve 5 torba vitaminli yem ilavesi verildi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün buzağı ve düve sahipleri birer yarım altınla ödüllendirildi.
Yarışma sonrası düzenlenen hediye töreninde konuşan Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Bu yarışmayı bölgemizde hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenledik. Havyan yetiştiricilerimizi hem teşvik etmek, hem de yarışma öncesi düzenlediğimiz panelde bilgilendirmek istedik" dedi ve ödülleri dağıttı. 

Kermeste aynı gün Sunay Akın'ın tek kişilik gösterisi ve Cumhuriyet Meydanı'nda ise Aşıklar Şöleni düzenlendi.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 20:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜLŞAH GİRGİN IP: 212.175.112.xxx Tarih : 26.06.2006 19:56:12
bence çooooook güzel bir şey yapmışlar böyle yenilikleri Bergamadan hep bekleriz......... iyi günler