29
Mayıs
2024
Çarşamba
BERGAMA - İZMİR

Bergamalı kadınları şiddet buluşturdu

Bergama Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen program, hem ağlattı, hem güldürdü. Programda, Güneydoğu'da yaşanan töre cinayetlerini konu alan Kadına Ağıt adlı belgesel film, izleyenleri oldukça duygulandırdı.


Bergama Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'ne başvuran şiddet mağduru bir bayanın iki çocuğuyla birlikte yaşadıklarını anlattığı konuşmasının da ilgiyle izlendiği programda, kadın danışma merkezi gönüllülerinin oynadığı güldürürken ağlatan tiyatro gösterisi büyük alkış aldı. Güzellik Ilıcası Sosyal Tesislerinde gerçekleşen program, Aile Eğitim Uzmanı Kadriye Yakar'ın "Aile içi şiddet suçtur, mücadele edelim" konulu söyleşisi ile sona erdi. Programda ayrıca, Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bergama Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi tarafından bastırılan 'Aile içi şiddetle mücadele el kitabı' adlı kitapçık dağıtıldı.


FAALİYETLERİMİZİ TAKİP EDİN
Belediye Başkanı Raşit Ürper, programda yaptığı konuşmasında, sosyal çalışmalar çok önem verdiklerini, Kadın ve Aile Danışma ve Dayanışma Merkezi'nin bilgilendirici ve bilinçlendirici çeşitli faaliyetlerine her zaman yoğun katılım beklediklerini söyledi.
(Mİ-Mİ-

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 16:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?