20
Mayıs
2024
Pazertesi
BERGAMA - İZMİR

Bergamalı öğrenciler tarihlerini öğreniyor

AB Fonlarına yönelik olarak kardeşşehirleri ile birlik içerisinde çeşitli projeler hazırlayan Bergama Belediyesi yeni bir projeyi daha yaşama geçiriyor.

Üç ay sürecek olan ve "Kültür Kaşifleri" adını taşıyacak olan proje ile Bergama'da bulunan ilköğretim çağındaki çocuklara Bergama'nın sahip olduğu kültürel değerler çocuklar tarafından araştırılması, görerek, dokunarak, yaşayarak öğrenmelerini keşfetmeleri, tanımaları ve bu eserleri sahiplenerek, koruyup yaşatma anlamında sorumluluk hissetmeleri hedefleniyor. Projeye büyük önem verdiklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Tarihi ve kültürel varlıklarımızı ancak küçük yaştalardan itibaren çocuklarımıza sevdirip, koruma alışkanlığı verirsek geleceğe bozulmadan ve korunarak kalmasını sağlarız. Biz bu projede bunu hedefledik" dedi.
Kısaca, Bergama Belediyesi - Rölöve Restorasyon Bürosu tarafından Avrupa Birliği Halkı eğitmeBilgilendirme etkinliği kapsamında gerçekleştirilecek olan bir öğrenci eğitim projesi olarak tanımlanan proje 31 ekim Cuma günü kültür kaşiflerinin Belediye Başkanlığı'nı ve Kaymakamlığı ziyareti ile başlayacak. 1 Kasım - 31 ocak dönemlerinde üç ay süresince devam edecek olan projenin ilk bölümünde Fatih ilköğretim ve 100. Yıl İlköğretim Okulları'ndan 10'ar öğrenci yer alacak. Proje kapsamında kültür kaşifleri parşomen, heykel, mozaik çalışmaları yapacakları atölye etkinlikleri yanı sıra şehir içi ve ören yerleri gezileriyle bilgilerini pekiştirecekler. Bergama Kültür Kaşifleri - Eğitim Projesi 2008-2009 yıllarında ÇEKÜL Vakfı'nın BERKSAV'IN, Bergama Sevenler Derneği ve Bergama Turizm Derneği'nin Destekleri ve finansmanları ile Bergama Belediyesi - Röleve Restorasyon Bürosu tarafından Halkı eğitme/Bilgilendirme etkinliği kapsamında gerçekleştirilecek. Projeye büyük önem verdiğinin altını çizen Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Belediyemiz tarafından gençlerin kültürle buluşması ve Bergama kültürel zenginliklere sahip çıkması amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu kültür projesi üç er aylık periyotlarla ilçemizde yer alan tüm ilköğretim okullarını kapsayacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 12:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?