23
Mayıs
2024
Perşembe
BERGAMA - İZMİR

Bergama'nın çöpü özelleşti

Bergama'da belediye çöp toplama işini özelleştirdi. Araç yetersizliği, var olan araçların da modellerinin çok eski olması ve sık sık arıza yapması nedeniyle çöp toplama işini özelleştiren Bergama Belediyesi ile ihaleyi alan Asma Ltd. Şti. arasında iş devir teslimi düzenlenen törenle yapıldı. İhaleye en düşük teklifi veren Asma Ltd. Şti, 7 çöp kamyonu, 5 traktör ve 70 personelle 659 bin YTL’ye Bergama’nın çöpünü 9 ay boyunca toplayacak.

Bergama Belediyesi İşletmeler Müdürlüğü’nde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Raşit Ürper, Belediye Meclis üyeleri, Asma Ltd. Şti. yetkilileri ve işçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Ürper, Bergama’nın çok ciddi sorunları bulunduğunu ve bu sorunların çözümü için 24 saat çalıştıklarını söyledi. Başkan Ürper, "Bütün bu çalışmalarımızı yaparken siyasetten uzak bir şekilde, ’Bergama’ya hizmet insanımıza hizmet’ felsefesiyle hareket ediyoruz. ’Siyaset olsun’ diye söylemiyorum. Ama gerçekten çok kötü bir belediye devraldık. Büyük bir borç yüküyle devraldığımız belediyeyi, bu borçların arkasına sığınmadan hizmetlerini en iyi şekilde yapabilecek hale getirmek için gece-gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kentimizin temizlik işlerini özelleştirmekte bu çalışmalarımızın bir parçasıdır" dedi.

Belediye Başkanı Raşit Ürper, daha sonra 2005 model çöp kamyonlarına ilk konteynırı boşalttı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 14:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?