19
Mayıs
2024
Pazar
BERGAMA - İZMİR

Bergama'nın ÖSS gururu

Bergama Anadolu Öğretmen Lisesi, ülke genelindeki tüm anadolu liseleri, öğretmen liseleri ile birçok fen lisesini geride bırakarak ikinci kez ÖSS birincisi oldu.

Ülke genelindeki anadolu liseleri, öğretmen liseleri ile bazı fen liseleri arasında, 2008 ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre Türkiye birincisi olan Bergama Anadolu Öğretmen Lisesi, Bergama'ya haklı bir gurur yaşattı.

Elde ettiği başarı ile İzmir merkez, İstanbul ve Ankara'daki birçok okulu geride bırakan ve Yusuf Perin Anadolu Öğretmen Lisesi adını alan okulun müdürü Fikret Ali Parlas, başarının sırrının anlamaya, uygulamaya, analiz yapmaya, bilimsel ve özgür düşünceye yönelik eğitim vermek olduğunu söyledi.

Anadolu Öğretmen Lisesi'nin başarısını kutlamak amacıyla okulu ziyaret eden Belediye Başkanı Raşit Ürper, belediye olarak, eğitimi imkanlarını zorlayarak desteklediklerini ve okulların her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'nin geleceğinin, bu günün çağdaş ve kaliteli eğitim alan çocuk ve gençlerin elinde olduğunu söyleyen Başkan Raşit Ürper, Bergama'nın tarihten gelen en önemli özelliğinin eğitime, okumaya verdiği önem olduğunu ifade etti.

Ürper, “Kağıdın ilk hali parşömeni icad eden, Asya'nın en büyük kütüphanesini kuran, sayısız bilim adamı ve düşünür yetiştiren Bergama'da geçmişten bugüne eğitim çok önemsenmiştir. Eğitimin her zaman herşeyin başı olduğuna inanılan bu topraklarda doğup yaşamaktan gurur duyuyoruz. Yardımsever hemşehrimiz Yusuf Perin Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu'nun binasının ardından bu okulumuza da modern bir bina kazandırdı. Kendisine Bergamalılar olarak ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 14:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?