19
Mayıs
2024
Pazar
BERGAMA - İZMİR

Çöp konteynerleri ihale ile yenilendi

Bergama Belediyesi, ilçedeki evsel ve sokak atıklarının daha düzenli toplanması amacıyla ihale ile 350 adet çöp konteynırı satın alırken, ihale ile ilgili yanlış ve eksik bilgilerle kamuoyunun yönlendirilmeye çalışılmasına tepki gösteren Belediye Başkanı Ürper, "Hizmetlerimizi kimse engelleyemeyecek" dedi.

Bergama’da çöpün toplanmasında en önemli eksiklik olarak görülen çöp kamyonu sorununun 3 adet kiralık kamyonla çözüldüğü bildirilirken, konteynır eksikliği için de ihale ile 350 yeni konteynır satın alındı.

Son günlerde bir takım kişi ve kişiler ile bazı yayın kuruluşlarında söz konusu iki ihale ile ilgili kamuoyunun yanlış ve eksik bilgilerle yönlendirilmeye çalışıldığını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, her iki ihalenin de kanunlara uygun ve pazarlık usulü ile yapıldığını, ihalelerde hiç kimsenin kayrılmadığını ve kayrılamayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Kamuoyunu eksik ve yanlış bilgilerle yönlendirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. İhalelerde hiç kimseyi şunun, bunun tanıdığı diye kayırmadık. Verdiği rakama ve hizmet kalitesine baktık. Bunun dışında bilgi ve belgesi olan varsa, yargıya başvursun" dedi.

Başkan Ürper, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Belediyeyi devraldığımızda araç ve iş makineleri parkını görünce gözlerimize inanamadık. 60 bin nüfuslu bir kentte eski model, dökülmeye yüz tutmuş kamyonlarla çöp toplanmaya, merdiveni bile olmayan itfaiye araçlarıyla yangın söndürmeye gidildiğini gördük. Bu tablo bizi hayretler içerisinde bıraktı. Turizm kenti olması için çalışmalara başladığımız kentimizde belediyemizin makine parkını güçlendirmek öncelikli hedeflerimiz içerisine girdi. Bu kapsamda çöp sorununu çözebilmek için 3 yeni çöp kamyonunu şoförleri ile birlikte kiraladık. Bu kamyonların göreve başlamasıyla birlikte, Temizlik İşleri Amirliğimiz rahat bir nefes aldı. 3 ay süre ile kiraladığımız bu kamyonların maliyeti şoförleri ile birlikte 21 milyar 228 milyon liraya mal oldu. Bu kamyonlara başka hiçbir ödeme yapmıyoruz. Arızaları da, diğer masrafları da kendilerine ait. Yarı özelleştirme gibi yapılan bu yolla hem belediyemiz büyük zararlardan kurtuldu. Hem de 200-250 milyar lira gibi rakamları bulan yeni bir çöp kamyonunu kısa sürede alamayacağımız için kiralık kamyonla çöp soruruna çözüm getirmiş olduk."
Öte yandan kiralık çöp kamyonları ile ilgili yapılan ihalede birilerinin kayrıldığı şeklinde aslı astarı olmayan ve dedikodudan öteye gitmeyen bilgilerle kamuoyunun yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını ifade eden Belediye Başkanı Raşit Ürper, "İhaleleri pazarlık usulü ve davet ile yaptık. İhalemize 8 ayrı firmayı davet ettik. 3 firma ihalemize ilgi gösterdi ve tekliflerini gönderdi. Benim bile içerisinde olmadığım komisyon gelen teklifleri değerlendirdi. Ve istediğimiz hizmet kalitesini en ucuza vereceğini teklif eden Al-ka İnşaat firmasında ihale kaldı. Yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerimizi engellemeye hiç kimsenin hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 17:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?