26
Mayıs
2024
Pazar
BERGAMA - İZMİR

Cumartesi Pazarı eski günlerine döndü

Pazaryeri'nin hastane yanındaki yeni yerine bir önceki belediye yönetimi tarafından taşınmasının ardından kapatılan ve Bergama'nın 2. büyük pazarı olan Cumartesi Pazarı'nı, 29 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından iş başına gelen Başkan Gönenç ve ekibi yeniden açtı. Yaklaşık iki aydır her Cumartesi açılan pazar, vatandaştan pazarcıya kadar herkesi sevindirdi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü pazaryerini Belediye Meclis üyeleri ile birlikte gezen ve incelemelerde bulunan Gönenç'e pazarcı da vatandaş ta duyduğu memnuniyeti zaman zaman elini sıkarak, zaman zaman teşekkür ederek dile getirdi. Gezi ardından bir açıklama yapan ve Cumartesi pazarının tamamen rayına oturduğuna dikkat çeken Başkan Gönenç, “Cumartesi pazarının tekrar kapanacağı yönende gerçekle ilgisi olmayan dedikodular bizim kulağımıza kadar geliyor. Bu pazar eski günlerindeki haraketliliğine tekrar geri döndü. Kapatılması diye bir şey kesinlikle yok” dedi.

Cumartesi Pazarı'nın yeniden açılmasının ardından yerinde incelemelerde bulunmak üzere bir gezi düzenleyen Başkan Gönenç'e Belediye Başkan Yardımcısı Hüyesin Gürgör, Belediye Meclis Üyeleri M. Çağlar Erdem, Gülay Toktamış, Necla Birinci, Burak Akgün, Hüseyin Tan, Şerif Güneş, Mithat Barut ve Faik Belek eşlik etti. Sebze ve meyve sergilerinden başlayıp, giyim sergilerine kadar bütün pazarı gezen ve incelemelerde bulunan Başkan Gönenç ve ekibi yoğun bir ilgi ile karşılandı. Pazarcı esnafından, alış veriş için pazarda bulunan vatandaşa kadar herkes, Cumartesi pazarını tekrar açma kararı dolayısıyla Gönenç'i ve ekibini kutladılar.

Zaman zaman Gönenç'in elini sıkan, zaman zaman teşekkürlerini dile getirmek için bir süre sohbet eden pazarcıdan vatandaşa kadar herkesin memnuniyeti yüzlerinden okundu. Gezi sonunda bir açıklama yapan Gönenç, Cumartesi pazarının tamamen rayına oturduğuna dikkat çekti. Pazarın genel anlamıyla işlevini tamamen yürütmeye başladığını belirten Gönenç, “Yaptığımız incelemelerde temizlik konusunda eksiklikler olduğunu gördük. Pazar içerisinde bulunan WC'de de aynı sıkıntıların bulunduğunu tespit ettik. Bilindiği gibi, Pazar açılırken Sergiciler Odası ile yaptığımız protokol gereği temizlik ve WC bakımından oda sorumlu. Sergiciler Odası pazarda standı olan herketen, sergi başına 2,50 TL. ücret alıyor. Bu ücretle pazarcıya her hafta çöplerini biriktirmesi için poşet dağıtmaları ve tuvaletin temizliğini yaptırmaları gerekiyor. Poşetlerde biriken çöpleri ise pazar sonunda yine belediye olarak biz toplayacağız. Bilindiği üzere yine protokolümüz kapsamında, Belediye olarak biz pazarcı esnafımızdan her hangi bir ücret almıyoruz. Ücretleri yalnızca Sergiciler Odası topluyor” dedi.

Gezi sonunda yaptığı açıklamasında Cumartesi Pazarı'nın tekrar kapanacağı yönünde gerçekle ilgisi olmayan dedikoduların yapıldığına dikkat çeken Başkan Gönenç, “Bu dedikodular bizim kulağımıza kadar geliyor. Bu pazar eski günlerindeki hareketliliğine tekrar geri döndü. Vatandaşımızda esnafımızda pazarın tekrar açılmasından memnun. Kapatılması diye bir şey kesinlikle yok. Vatandaşlarımız bu gibi dedikodulara hiçbir zaman kulak asmasın. Biz yaptığımız ve yapacağımız her hizmette ve icraatta vatandaşımızın memnuniyetini mutlaka gözetiyoruz. Vatandaşımızın istemediği ve onaylamayacağı hiçbir çalışmayı yapmayacağız ve buna özen göstereceğiz” dedi. Ürünler ne kadar doğal ve temiz diyen Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, pazardan alış-veriş yapmayı da ihmal etmedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 15:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?