19
Mayıs
2024
Pazar
BERGAMA - İZMİR

Dikkat!.. Kaçak yapılara ağır cezalar geliyor

Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, kaçak yapılaşmaya ağır cezalar verildiğine dikkat çekerek, vatandaşları ruhsatsız ve kaçak inşaat yapmamaları konusunda uyardı. Başkan Ürper, kaçak yapılaşmaya hiçbir zaman izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Ruhsatsız ve kaçak yapılaşmanın bir kent için yapılacak en büyük haksızlık ve cinayet olduğuna dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Belediye Encümenimiz aldığı kararla ruhsatsız ve kaçak yapı yapanların her birine 30, 50, 70 milyar lira gibi büyük rakamlarda ceza kesiyor. Cezalı duruma düşmemek ve mağdur olmamak için kaçak yapı yapmayın. Tarihle iç içe yaşayan, bir yüzü modernleşmeye açık olan kentimizde sağlıklı bir yapılaşma için her bireyin sorumlu hareket etmesi gerekiyor. Bu noktada kaçak yapılaşmayı önlemek ve yapanları uyarmak için sadece belediye yetkililerinin değil, siz vatandaşlarımızın da birbirini uyarmaya dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

Ruhsatsız kaçak olarak inşa edilen, ruhsat ve eklerine aykırı yapıldığı tespit edilen inşaatlar için 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32 ve 42. maddelerine göre mühürleme işlemi yapıldığına dikkat çeken Ürper, "Mühürleme işleminden sonra 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 42. maddesine göre para cezası kararı alınması için Encümene yazı yazılıyor. Encümen tarafından en yüksek oranda para cezası veriliyor. Mühürleme tarihinden itibaren 1 ay içerisinde ruhsat ve eklerine uygun hale getirilmeyen veya ruhsatlandırılmayan kaçak inşaatlar için yine 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32/ b maddesine göre Encümence yıkım kararı alınıyor. Kaçak yapıldığı tespit edilerek mühürlenen inşaatın mühürleme tarihinden sonra yıkılması durumunda Encümence verilen para cezası da iptal edilememektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yasalara son derece dikkat etmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Son bir ay içerisinde 11 adet kaçak inşaat mühürlenmesi yapılan Bergama’da 7 inşaat içinde Encümence toplam 342 milyar 500 milyon lira para cezası verildi. İşyerleri için metrekaresi üzerinden verilen cezaların her bir işyeri için yaklaşık 70 milyar lirayı bulduğu kaydedildi. Bu kadar yüksek para cezaları ödememek için kaçak yapılaşmaya gidilmemesini isteyen Ürper, kaçak yapılaşma için hiçbir zaman taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

bergama
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 14:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?