29
Mayıs
2024
Çarşamba
BERGAMA - İZMİR

Ferhat göçer hayranlarını coşturdu

72. Uluslararası Bergama Kermesi kapsamında Asklepion Antik Tiyatro'da bir konser veren Ferhat Göçer, Bergamalıları coşturdu. Ferhat Göçer, mehtap altında Asklepion Antik Tiyatro'yu inletti.


Yaklaşık 8 bin kişinin dinlediği konser, çok yoğun trafik nedeniyle Ferhat Göçer'in Asklepion Antik Tiyatro'ya geç gelişi nedeniyle saat 10.00'da başladı. Önce sahneye Bergama'nın kardeş şehri Moldovya'nın Orhei Belediyesi'nden gelen Halk Dansları Topluluğu çıktı. Topluluk modern dans gösterileriyle seyircilerden büyük alkış aldı. Yaklaşık 8 bin kişinin dinlediği konserde, Ferhat Göçer de son zamanlarda hit olan ve dillerden düşmeyen şarkılarını bir bir sıraladı ve her şarkısını seyircilerle birlikte
söyledi. Bergama'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Ferhat Göçer, "Her medeniyetten izler taşıyan Ege'de ve Bergama'da olmaktan ve tıklım tıklım dolu tarihi bir antik tiyatroda konser vermekten çok mutlu oldum" dedi.


Konserin ardından Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, Göçer'e Atatürk'ün ön görüsü ile 72 yıldır aralıksız kutlanan Bergama Kermes Festivali'nde bir konser verdiği için teşekkür ederek, gecenin anısına Oğlak derisinden icat edilen ve ünlü Pergamon Kütüphanesi'nin oluşmasını sağlayan bir çeşit kağıt olan Parşömen'den özel yapılan çalışmayı hediye etti. Belediye Başkanı Raşit Ürper, ayrıca Ferhat Göçer'in vokalisti Menen Savaş için bir sürpriz yaptı. Başkan Ürper, "Sayın Menen Savaş bir Bergamalı.


Umuyorum ki bir daha ki kermeslerimizde hemşehrimiz Menen Savaş'ı solist olarak görürüz" dedi.


ERTUĞRUL ERKİŞİ SEVENLERİNİ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ HEM EĞLENDİRDİ
Asklepion Antik Tiyatro'da Ferhat Göçer'in sahne aldığı saatlerde Cumhuriyet Meydanı'nda da Ertuğrul Erkişi sevenleriyle buluştu. Sanatçı Erkişi, kendine has yorumuyla Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran sevenlerini hem düşündürdü hem eğlendirdi. Konserin ardından Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, Ertuğrul Erkişi'ye de teşekkür ederek, Parşömen'den yapılan özel bir çalışmayı kermes anısına Ertuğrul Erkişi'ye hediye etti.


72. Uluslararası Bergama Kermesi'nin üçüncü günü kapsamında Gülpark'ta düzenlenen panelde konuşmacılar 9 Eylül Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şevki Yılmaz "Küresel Isınma: Kuraklığın Sebepleri ve Suyun Önemi" konusunu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Birimi Müdürü Yusuf Vangöl, İzmir Fırıncılar Esnafı Odası Başkanı Nejdet Durmuş, "Ülkemizdeki Ekmek İsrafı ve Çözüm Önerileri" konularında dinleyicileri bilgilendirdi.
Bergama Kermes Festivali'nin üçüncü gününde Kapalı Çarşı Arasta Girişi Çınar Altı mevkiinde BERKSAV Tiyatro Topluluğu "Kahkahaya Kestirme Yol" adlı oyunlarını sahneye koydu. Kermes festivaline gelen yerli yabancı Halk Dansları Toplulukları ise yöresel oyunları ile sevenlerine keyifli dakikalar geçirtti.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 20:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?