27
Mayıs
2024
Pazertesi
BERGAMA - İZMİR

Hanımlar ilkyardım eğitimi aldı

Bergama Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, İtfaiye Müdürlüğü ve Sağlık Meslek Lisesi işbirliği ile düzenlenen 'Ev Kazaları ve çocuklarda ilkyardım' konulu seminer ile hanımlara ilkyardımın önemi anlatıldı.

Bergama Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, İtfaiye Müdürlüğü ile 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi işbirliği ile düzenlenen 'Ev Kazaları ve çocuklarda ilkyardım' konulu seminerde, ilkyardımın önemi çeşitli uygulamalarla anlatıldı. Hanımlar tarafından ilgiyle izlenen seminer, İlkyardım Formatör Eğitmeni Zerrin Erşan tarafından verildi. Seminerde, özellikle evlerde meydana gelebilecek çeşitli kazalarda ve 0-6 yaş grubu çocuklarda basit ama hayat kurtarabilecek ilkyardım uygulamaları gösterildi. İlkyardımın doğru uygulanması halinde hayat kurtaracağının, yanlış ilkyardımın ise sakatlıklara ve hatta ölümlere neden olabileceğinin vurgulandığı seminerde, doğru bilinen birçok yanlışın da doğrusu anlatıldı.
Yaklaşık 3 saat süren semineri ilgiyle dinleyen Belediye Başkanı Raşit Ürper yaptığı kısa konuşmasında, yaklaşık 1 yıl önce açılan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinin en önemli amacının kadınları kendi hakları, sağlıkları, çocuk gelişimi, aile içi iletişim ve hatta ilkyardım gibi çok çeşitli konularda bilgilendirci ve bilinçlendirici çalışmalar yapmak olduğunu bu nedenle, söyleşi, konferans, seminer ve çeşitli aile eğitimlerini sıklıkla düzenlediklerini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 15:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?