18
Mayıs
2024
Cumartesi
BERGAMA - İZMİR

İnşaat sektöründe rahatlama

Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı karar, inşaat sektörünün belini büken bir döneme nokta koydu. Alınan kararla bundan sonra jeolojik etüt raporları, ada bazında değil parsel bazında hazırlanabilecek. Mevcut imar planının içinde kalmak şartıyla kat yükseklikleri azaltılan yapı adalarında, parsel bazında hazırlanacak ileri derecedeki jeolojik etüt raporu ile eski imar planındaki bina yükseklileri geçerli sayılacak.

Bergama Belediyesi Ekim ayı olağan oturumu için toplanan Belediye Meclisi’nden, inşaat sektörü için büyük önem taşıyan bir karar oybirliğiyle çıktı. Bu kararın alınması ile daha önce hazırlanan jeolojik etüt raporlarında görülen en büyük eksikliğin giderildiğini ifade eden Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Söz konusu revizyon imar planında, ada bazında ileri derecede jeolojik etüt raporu hazırlanarak eski imar hakkının kullanılabileceği belirtilmişti. Fakat imar adasında çok sayıda parsel ve mülkiyetin bulunmasından dolayı imar adası tamamında jeolojik etüt yapılmasının mümkün olmadığını, inşaat sektörünün bu noktadan ötürü gerilediğini ve Bergama’nın gelişiminin durduğunu gördük. Ayrıca ada bazında jeolojik etüdün, inşaatını önceden yapacakları için maddi bir cezaya dönüştüğünü ve bu durumun etik açıdan da uygun olmadığını gördük" diye konuştu.

Bu doğrultuda, daha önceki yönetim tarafından hazırlanan jeolojik etüt raporu ile kat yükseklikleri azaltılan alanlarda eski imar planındaki bina yüksekliklerinin kullanılabilmesi için gerekli olacak jeolojik etüt raporunun parsel bazında istenmesinin sorunu ortadan kaldırılacağını yaptıkları araştırmalar neticesinde belirlediklerini kaydeden Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Mevcut onaylı imar planının içinde kalmak kaydıyla, jeolojik etüt raporlarına dayanılarak kat yükseklikleri azaltılan yapı adalarında, parsel sahibi veya sahipleri tarafından parsel bazında hazırlatılacak olan, ardından Afet İşleri Genel Müdürlüğü veya Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü’ne onaylatılacak olan ileri derecedeki jeolojik etüt raporlarına istinaden, tekrar plan tadilatı ve meclis kararı gerekmeden eski imar planındaki bina yükseklikleri geçerli olması yönünde, belediye meclisimiz oybirliği ile önemli bir karar aldı" şeklinde konuştu.
Meclis toplantısının ardından, Başkan Raşit Ürper, üyelere bir iftar yemeği verdi.

bergama
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 12:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?