18
Mayıs
2024
Cumartesi
BERGAMA - İZMİR

İzmir: Madenciler Bergama'da gösteri düzenledi

Bergama Esnaf Komitesi Girişi tarafından organize edilen ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge Ovacık Altın Madeni’nde çalışan işçiler, işçilerin aileleri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Bergama’da bugün saat 10.00’da başlayan mitinge katılan esnaf, taşıdıkları pankartlarla işçilere destek verdi ve altın madeninin yeniden çalışmasını istedi. Siyanür liçi yöntemi ile altın çıkartılmasına karşı çıkan köylülerle yıllarca gösteri ve yürüyüşlere katılan "Hopdediks" lakabıyla tanınan ve bir süre önce hayatını kaybeden Bayram Kuzu’nun madende çalışan torunu Günay Candan da mitinge iş kıyafeti ile katıldı.


Mitingde konuşan Maden-İş Sendikası Soma Şubesi Başkanı Mehmet Saç, 400 işçinin çalıştığı madenin yeniden üretime başlaması için sonuna kadar destek vereceklerini söyledi. Bergama Esnaf Komitesi Girişi adına konuşan Melih Kahraman ise, "Çalışan 400 işçi, tedarikçi ve taşeron firmalarda çalışanlarla birlikte binlerce kişiye ekmek kapısı olan Ovacık Altın Madeni’nin kapatılması yanlıştır. Devlet büyüklerimizden açılması için destek bekliyoruz. Türkiye’de ilk kez bir altın madeni kapatılıyor" diye konuştu. Esnafın "İş nerede?", "Madeni kapatmayın, Bergama’nın ekonomisini canlandırın", "Altın çıkarılsın, Bergama canlansın" yazılı pankartlar taşıdığı miting, olaysız bir şekilde sona erdi.


Ovacık Altın Madeni’nde çalışan işçiler, dün de İzmir Valiliği’ne gelerek madenin açılması istemiş ve bir dosya sunmuşlardı.

iha-bergama
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 14:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?