20
Mayıs
2024
Pazertesi
BERGAMA - İZMİR

Kardeş kentin proje grubu Bergama'da

Logo East II programı kapsamında, iki kardeş kent olan Hollanda'nın Alkmaar Belediyesi ile Bergama Belediyesi arasında yürütülen iki projenin değerlendirilmesi ve karşılıklı görüş alış-verişinde bulunmak üzere Alkmaar Belediyesi'nden iki proje grubu Bergama'ya geldi.

Bergama'nın tarihi dokusuna tekrar kavuşabilmesi için, eski yapıların restorasyon çalışmasını ve bu çalışmalarla ilgili vatandaş bilinçlendirilmesini öngören Kültürel Miras proje grubu, Bergama Belediyesi'ndeki vatandaş şikayetlerinin tek elde toplanması, değerlendirilmesini ve geri dönüşümünü sağlamayı amaçlayan Şikayet Prosedürü proje grubu da; birer hafta ara ile Bergama'ya geldi.

Konuk proje grupları, Bergama Belediyesi'nde çalışmalarını yürüten iki proje grubu ile toplantılar yaparak, çalışmaları değerlendirdi. Alkmaar heyeti, Belediye Başkanı Raşit Ürper başta olmak üzere, Bergama'da kültür-sanat faaliyeti yürüten dernekleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ve mahalle muhtarlarını da ziyaret etti. İki projenin de Bergama için çok önemli olduğun vurgulayan Belediye Başkanı Raşit Ürper, Bergama Belediyesi'nin Avrupa kentlerinin Belediyeleri ile ortak çalışmalar yapar duruma getirdiklerini ve Bergama'ya yaptıkları her çalışmanın gelişmiş Avrupa ülkelerinin standartlarında olduğunu söyledi.

Başkan Ürper proje çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Kentimizdeki tarihi binaların restorasyon çalışmalarına başladık. Bir bölümünü başarıyla da tamamladık. Kültürel Miras projemizi uygulama aşamasına başladığımızda restorasyon çalışmalarımız daha da güçlenecektir. Bu projeyle yapılarını restore etmek isteyen hemşehrilerimizin önü açılacaktır. Şikayet Prosedürü Projemiz ise 2007 yılında başladı ve 2008 haziran ayı itibarıyla uygulama aşamasına geçildi.

Projemiz kapsamında Belediyemizin giriş katını düzenledik, gelen vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırdık. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı da düşünerek, veznelerimizi Belediyemizin giriş katına indirdik. Vatandaşımızın her türlü şikayet müraacatı için Belediyemiz girişinde "Çözüm Masası" oluşturduk. Üzerinde çalıştığımız yeni bilgisayar programı ile bütün şikayet ve yazışmalarımızı elektronik ortamda toplamayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda ilçemizdeki 18 mahalle muhtarımıza bilgisayar aldık. Artık başta muhtarlarımız olmak üzere vatandaşlarımız belediyemize elektronik ortamda ulaşabilecekler. Bu bağlamda projemiz kapsamında muhtarlarımıza bilgisayar eğitimi, belediye çalışanlarımıza da proje uygulama eğitimi vereceğiz. Bu çalışmalarımızla vatandaşlarımızın memnuniyetini en yüksek düzeye çıkartacağımıza inanıyorum. Bergama Belediyesi vatandaşlarımızla iç içe çalışan bir kurum olacak" dedi.

Çalışmalarını tamamlayan Alkmaar Grubu bir günlerini de Bergamayı gezmeye ayırdı. İki projenin de Alkmaar Belediyesi Proje Koordinatörü Rob Van MENEN, Bergama'nın tarihi dokusundan çok etkilendiklerini, her gelişlerinde ören yerlerini gezmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 12:25:18
Güncelleme :30 Ekim 2008 Perşembe 12:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?