19
Mayıs
2024
Pazar
BERGAMA - İZMİR

Kültür elçileri sertifikalarını aldı

2007 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerle işbirliği içinde yürütülen "Kültür Elçileri" eğitim programının 2008-2009 eğitim-öğretim yılındaki ilk uygulaması, Bergama Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Eğitim programına katılan 24 küçük kültür elçisi dört günlük süren eğitimin ardından sertifikalarını aldılar.


Bergama Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı eğitimde, 14 Eylül İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen 12 kız, 12 erkek toplam 24 öğrenci dört günlük süren eğitimlerinin ardından, Bergama'nın Kültür Elçisi oldular. Belediye eski binasında yapılan eğitim, öğrencilerin "kültür ve kentlilik bilinci nedir ?" sorusuna katılımcı eğitim teknikleriyle cevap aramasıyla başladı. Kültür Elçileri eğitimi, ÇEKÜL Vakfı'nın gönüllü eğitmenleriden Yeşim Dizdaroğlu, Beyza Kurt, Sinem acar ve Gökçe Çağatayalp ile yerel uzmanlardan Bergama Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Mustafa Çakalgöz, Yerel Tarih Araştırmacısı Necati Karaçoban, Cumhuriyet Lisesi Coğrafya Öğretmeni İlter Özer ve Rölöve Restorasyon Bürosu çalışanlarının desteği ile yapıldı. Bergama Müzesi, tarihi ve arkeolojik alanlar, kent mimarisi ve doğal çevrenin incelendiği gezilerin de yapıldığı ders kapsamları sonucunda 24 kültür elçisine düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika törenine Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper'in rahatsızlığı dolayısıyla Vekili Belediye Meclis üyesi Nur Ahmet Biçer katıldı. Küçük öğrenciler sertifikalarını aldıktan sonra, "Bundan böyle aldığımız eğitim kapsamında gittiğimiz her yerde ve her ortamda Bergama'nın tarihi, kültürel yönünü anlatacağımız. Kendi okulumuzda arkadaşlarımıza derslerde aldığımız bilgileri aktaracağız. Böyle bir eğitim programına katıldığımız için çok sevinçliyiz" dediler.
ÇEKÜL Vakfı, 2003 yılında "Kentler Çocuklarındır Kültürel Miras Eğitim Programı"nı başlatmıştı. Eğitim programının temel hedeflerinden yola çıkarak geçen yıl ETİ Şirketler Grubu'nun kurumsal desteğiyle "Kültür Elçileri Projesi" oluşturuldu. 11 kentte yapılan eğitimler sonunda 300 çocuk kentlerinin "Kültür Elçisi" oldu. Yeni eğitim-öğretim yılındaysa Bergama, Taşucu, Alanya, Osmangazi, Tekirdağ, Eskişehir, Sinop, Giresun, Trabzon, Avanos, Adıyaman, Sivas, Ahlat, Gevaş kentlerinde yeni ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri yetişecek.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 12:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?