16
Mayıs
2024
Perşembe
BERGAMA - İZMİR

Metroda yeni hedef Bergama ile Efes

Aliağa-Menderes hattıyla ilgili yatırım görevlerinin Mart ayında tamamlanacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kente kruvaziyer turizm yoluyla gelen turistlerin, doğrudan Efes'e ya da Bergama'ya kadar ulaşabilecekleri hattın yapılmasını çok önemsiyoruz. Bu konudaki proje çalışmaları sürüyor" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, kruvaziyer turizmle Alsancak Limanı'na inen turistleri, raylı sistemle Bergama ve Efes gibi tarihi ören yerlerine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Büyükşehir'e bağlı şirketlerden METRO A.Ş.'yi ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, metro ve raylı sistem çalışmaları hakkında bilgi verdi. Üçyol-Üçkuyular ile Bornova Merkez metro inşaatı çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Kocaoğlu, "Önümüzdeki süreçte Narlıdere'ye uzanan; daha sonra da İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampusüne, Halkapınar'dan Otogar'a ve Üçyol'dan Buca Tınaztepe'ye uzanacak metro ağıyla İzmir ulaşımını rahatlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bornova Merkez ve Üçyol-Üçkuyular metroları bittiğinde, yolcu kapasitesinin 2.5 misli artacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Metro, hem güzergah hem de yolcu kapasitesi olarak büyüyecek" diye konuştu. Aliağa-Menderes raylı sistem projesinin önemine de değinen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
"Metro A.Ş.'nin işletme deneyimi ve TCDD'nin 150 yıllık geçmişe dayalı deneyiminin birleşmesiyle, alanında Türkiye'nin ilk ve tek büyük projesi olan Aliağa-Menderes'i yapıyoruz. 80 kilometrelik Aliağa-Menderes hattının ileride Selçuk-Efes-Bergama'ya uzanmasını öngören projeleri değerlendiriyoruz. Hatları TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz ortaklığında kurulan İZBAN A.Ş. yürütecek. Mart ayında Aliağa-Menderes için yatırım görevimiz bitecek. Çekerler de gelince hattı işletmeye açabileceğiz. Yerelde kalkınmayı sağlamayı ve herkesin bundan pay almasını hedefliyoruz. Bu kapsamda, kente kruvaziyer turizm yoluyla gelen turistlerin, doğrudan Efes'e ya da Bergama'ya kadar ulaşabilecekleri hattın yapılmasını çok önemsiyoruz. Bu konudaki proje çalışmaları sürüyor."
Başkan Kocaoğlu ayrıca, aktarmalı ulaşımın da bu yıl sonuna kadar her yerde uygulanacağını belirtti. Entegre ulaşımda çok sayıda kişiye ulaştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Hedefimiz, İzmirliler'in tek bilet uygulamasıyla daha ucuza yolculuk etmeleridir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2007 Cumartesi 13:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?