1
Haziran
2024
Cumartesi
BERGAMA - İZMİR

MTA'dan jeotermal enerji çalışmalarına destek sözü

İzmir'in Bergama İlçesi'nde yaklaşık 3 yıldır devam eden ve son bir yıldır hız kazanan jeotermal enerji projesinde önemli bir adım daha atıldı. İlçede üçüncü jeotermal kuyusu, görkemli bir törenle açılarak ısıtılacak konut sayısı ikiye katlandı.

Bergama Dübek mevkiindeki yeni jeotermal kuyu açılışına MTA Genel Müdürü Mehmet Uzer, MTA İzmir Bölge Müdürü Sinan Arslan, Bölge Müdür Yardımcısı Aydoğan Akbulut, MTA Enerji Daire Başkanı Hayrullah Dağıstan, Sondaj Daire Başkanı Veli Altındağ, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Kaya, Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, çevre belediye başkanları, mahalle muhtarlarıyla vatandaşlar katıldı.

MTA Genel Müdürü Mehmet Uzer, açılışta yaptığı konuşmada, Bergama'da hızlanan jeotermal enerji çalışmalarına inandıklarını ve desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Uzer ayrıca, MTA'nın bağlı olduğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın da Bergama Jeotermal Projesi'ni desteklediğini kaydetti.

Maddi imkansızlıklara rağmen Bergama'da üçüncü ve en yüksek kapasiteli jeotermal kuyusu açtıklarını ifade eden Belediye Başkanı Raşit Ürper de, sadece Bergama için değil, bölge için de çok önemli olan jeotermal enerji projesinde önemli adımlar attıklarını belirtti. Ürper şunları söyledi: "Büyük paralar isteyen Bergama Jeotermal Projesi'ni, çok para harcamadan ilerletiyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve MTA'nın verdiği destekle üçüncü bir kuyu açtık. Böylece ilçemizde ısıtılabilecek konut sayısı artıyor. Geçen kış Yuvam Sitesi jeotermalle ısınmanın konforunu yaşamıştı. Bundan sonraki hedefimiz Bayatlı Kooperatifi ve okullar bölgesinin ısıtılması. Kısa süre içinde ilçemizde seracılığın önünü açacak çalışmalarımızı sonuçlandıracak ve termal turizm için müjdemizi vereceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 16:28:59
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 01:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?