22
Mayıs
2024
Çarşamba
BERGAMA - İZMİR

Nazan Öncel Bergama'yı salladı

Bergama'da devam eden 69. Bergama Kermesi, İzmirli ünlü sanatçı Nazan Öncel’le renklendi.

Tarihi Asklepion Antik Tiyatrosu’nda sahne alan ünlü şarkıcı Nazan Öncel, kendisini izlemeye gelen yaklaşık 7 bin hayranına unutulmaz bir gece yaşattı. Şarkıların tümünü ünlü aranjör İskender Paydaş yönetimindeki 13 kişilik orkestra eşliğinde canlı seslendiren Öncel,
kıvrak danslarıyla da büyüledi. 2 saat sahnede kalan ünlü sanatçı, koluna taktığı ilginç takı ve bileklikleriyle de dikkat çekti.

Konseri boyunca eski ve yeni şarkılarıyla hayranlarını coşturan Öncel, bir ara sahneye önceden yerleştirilmiş koltuğa oturarak "Beni Hatırla" isimli şarkıyı seslendirdi. Ünlü sanatçı, şarkıyı söylerken gözyaşlarına hakim olamadı. Kendi kasetinde olan şarkılarının yanı sıra diğer sanatçılara verdiği ünlü bestelerini de seslendiren Öncel, "Şarkı yazmak benim işim biliyorsunuz. Türkiye’deki şarkıların dörtte üçünü ben yazıyorum" dedi. Öncel, Gülşen’e verdiği "Of Of" adlı şarkıyı da iki defa hayranlarıyla birlikte söyledi.

Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, çiçek ve Bergama’nın sembolü Nike Heykeli’nin rölyef işlemesinin bulunduğu plaketi takdim etmek için sahneye geldiğinde Öncel, Başkan Ürper’den Antik Çağ’da dünyanın en önemli sağlık merkezlerinden biri olan Allianoi kentine sahip çıkması için söz aldı. Nazan Öncel, "Sayın Başkan Ürper hazır buraya gelmişken kendisinden bir söz almak istiyorum. Sayın Başkanım, burada Yortanlı Barajı çalışması nedeniyle sular altında kalacak olan tarihi Allianoi Antik Kenti’ne sahip çıkacağınızın sözünü almak istiyorum. Tarihi değerler yok olmasın. Herkes onları korumayı bir görev bilsin" dedi.

Başkan Ürper’de, Öncel’in bu konuşması üzerine mikrofonu eline alarak, "Antik kentin yok olmaması için mücadele edeceğim" dedi. Başkan Ürper’e seyirciler de alkışla destek verdi.
(

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 13:17:43
Güncelleme :23 Haziran 2005 Perşembe 14:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?