23
Mayıs
2024
Perşembe
BERGAMA - İZMİR

Ovacık Altın Madeni açıldı

Koza A.Ş.’ye ait Bergama Ovacık’taki Altın Madeni için 4 bin 800’den fazla yetkili imzanın tamamlandığı ve Gayri Sıhhi Müesseseler Yönetmeliği’ne göre açılış ruhsatı ve çalışma izninin alındığı bildirildi.

Sahibi oldukları altın madeninin çevreye zarar verdiğine dair hiçbir mahkeme tespiti ve kararı olmadığını belirten Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, "Aksine, bugüne kadar hazırlanan tüm raporlarda ve üretim sırasında elde edilen ölçümlemelerde insan sağlığı ve çevre güvenliğini tehdit edebilecek en küçük risk faktörü dahi tespit edilmemiştir" dedi.

TÜBİTAK tarafından görevlendirilen ve Çevre, Çevre Kimyası, Cevher Hazırlama, Hidrojeoloji, Mühendislik Jeolojisi, Jeo-teknik, Sismoloji, Neo-tektonik, Deprem, Çevre Hukuku ve Çevre Ekolojisi konularında uzman ve her biri kariyerlerinin zirvesinde 11 bilim adamının kendi uzmanlık alanlarında altın madenini hassasiyetle incelediğini ve çok detaylı bir rapor hazırladıklarını kaydeden İpek, "Altın madeninin üretim faaliyetini sürdürdüğü 3.5 yıl içinde her gün yapılan denetimlerde elde edilen sonuçlar TÜBİTAK tarafından yapılan saptamaları açıkça teyit etmiştir" diye konuştu.

Altın madeniyle ilgili gerekli ve doğru açıklamaların kurum tarafından sürekli olarak öncelikle IMKB’ye ve SPK’ya yapılacağını dile getiren İpek, "Kendi isteği doğrultusunda verilmeyen yargı kararlarını eleştirmek hiç kimsenin haddi değildir. Yargı kararları eksik ve yanlış olarak kamuoyuna sunularak yargı kararları yerine getirilmiyormuş gibi bir izlenim yaratılmak isteniyor. Bu surette devlete ve yargıya olan güveni sarsmak hedef alınmıştır. Bu çabalar toplumumuzun devletimize olan bağlılığına, resmi kurumlarımıza ve yargımıza olan güvenine çarpacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:25:53
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 13:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?